Hoe kies je een koekenpan?
Koekenpan kiezen
Bij het kiezen van een koekenpan let je op een aantal punten. Stel jezelf de volgende vragen voordat je een koekenpan kiest:
- Op welke warmtebron gebruik je een koekenpan?
- Welk formaat koekenpan heb je nodig?
- Welke baklaag heb je nodig?
- Wat is Tefal Thermo-Spot?
Op welke warmtebron wil je de koekenpan gebruiken?
Voordat je bepaalt aan welke eisen jouw nieuwe koekenpan moet voldoen, is het belangrijk om te bedenken op welke warmtebron je de pan gebruikt. Elke pan is geschikt voor gebruik op gas en een keramische of elektrische kookplaat. Pannen met een kunststof handgreep mogen niet in de oven. Een pan die je gebruikt op een inductieplaat is magnetisch, anders werkt het niet. Kortom, let hier goed op wanneer je een koekenpan uitkiest.
Welk formaat koekenpan heb je nodig?
Er zijn koekenpannen met een diameter van 20 centimeter tot en met 32 centimeter. Wanneer je regelmatig kookt voor een groep vrienden of familie, schaf je één grotere koekenpan aan. Je bakt dan in één keer meerdere stukken vlees. Houd er rekening mee, dat een pan tot 28 centimeter op een fornuis staat, zonder andere pannen te raken. Gebruik je een koekenpan van bijvoorbeeld 32 centimeter? Dan gebruik je de andere kookzones niet tegelijkertijd.
Antiaanbaklaag
Een antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je stukje vlees of vis niet aanbakt aan de koekenpan. We onderscheiden 2 soorten: een standaard antiaanbaklaag en een keramische antiaanbaklaag. De standaard baklaag voorkomt dat je eten aan de pan kleeft en is geschikt voor het bereiden van vis, aardappel of ei. De laag slijt wel sneller bij dagelijks gebruik. De keramische baklaag is een stuk duurzamer en harder. Deze baklaag weerstaat hete temperaturen beter en zal langer meegaan.
Tefal Thermo-Signal
Sta jij geregeld met je hand boven de pan om te checken of hij al warm genoeg is? Dan komt een Tefal koekenpan met Thermo-Signal goed van pas. Deze rode stip in het midden van de pan kleurt volledig rood wanneer de ideale baktemperatuur bereikt is. Handig, zo leg je altijd op het goede moment de biefstukjes in de pan.