Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate

Drones

De belangrijkste drone functies

Beeldkwaliteit

De resolutie van een drone bepaalt hoe scherp de videobeelden eruitzien. De meeste drones filmen in 4K resolutie. Deze beelden zijn haarscherp, waardoor je veel details ziet. Je filmt zowel voor professioneel gebruik als voor social media in 4K resolutie. Kies een drone die in 5K filmt als je beelden graag bijsnijdt zonder kwaliteitsverlies. Dit geeft je achteraf meer vrijheid in de nabewerking.

Obstakeldetectie

Dankzij obstakeldetectie sensoren vermijdt een drone obstakels, waardoor je minder snel tegen voorwerpen aan botst. Dat is bijvoorbeeld handig als je tussen de bomen vliegt. Sommige drones hebben sensoren aan de voor-, achter- en onderkant, maar niet aan de zijkanten. Voor extra zekerheid kies je een drone die aan alle kanten sensoren heeft. Dit noemen we 360 graden obstakeldetectie. Een drone die alleen sensoren aan de onderkant heeft, helpt je niet met vliegen en landt alleen veilig.

Vliegduur

De vliegduur van een drone geeft aan hoelang je met één accu vliegt voordat de batterij leeg is. Zo weet je precies hoelang je vliegplezier hebt. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden en het gebruik allemaal effect hebben op de vliegduur. Je vliegt bijvoorbeeld korter bij harde wind en kou. Ook als je de camera vaak draait of de drone veel vliegopdrachten geeft, gaat de accu minder lang mee.

Accessoires

Drone cursus

Weegt je drone meer dan 250 gram, dan heb je een cursus nodig. Als je de cursus hebt gehaald, krijg je een dronebewijs.

Alle drone cursus

Drone verzekering

Met een drone verzekering vraag je tot 2 keer een nieuwe of vervangende drone aan voor een vast bedrag.

Alle drone verzekeringen

Fly more kit

In de Fly More Kit zitten extra accessoires, waaronder batterijen voor een langere vliegduur en reserve propellers.

Alle accessoiresets

Landing pad

Het landing pad is een platform dat dient als herkenningspunt tijdens het landen en zorgt voor een stabiele ondergrond.

Alle landing pads

Lensfilters

Op zonnige dagen gebruik je ND filters om overbelichte beelden te voorkomen. Ze verminderen de lichtinval in de lens.

Alle lensfilters

Smart controller

Dankzij het grote beeldscherm van de smart contoller, heb je geen telefoon nodig om je drone te besturen.

Alle controllers

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Veelgegeven antwoorden.
Veelgestelde vragen Veelgegeven antwoorden.

Welke drones zijn voor beginners?

Een drone voor beginners is compact van formaat, zodat je hem gemakkelijk meeneemt. Je bedient een drone voor beginners gemakkelijk met een afstandsbediening of via je smartphone. De beeldkwaliteit van deze drones is 4K resolutie. Hiermee neem je scherpe beelden op. Instapmodel drones zijn bijvoorbeeld DJI Mini 3 of de DJI Mini 4K. Je hebt geen drone cursus nodig bij deze drones.

Hoe kies ik een drone voor op vakantie?

Voor vakanties raden we je een inklapbare drone van maximaal 250 gram aan, zoals een drone uit de DJI Mini lijn. Deze stop je gemakkelijk in je rugzak tijdens een wandeling. Check vooraf wel altijd de drone regels op je bestemming. Je mag namelijk niet in elk land met een drone vliegen. Neem je jouw drone mee in het vliegtuig? Controleer dan ook de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij, zodat je bijvoorbeeld de accu van je drone veilig meeneemt. Zo maak je op vakantie luchtbeelden van indrukwekkende landschappen en omgevingen. Dat levert beelden vanuit een interessante beeldhoek op.

Heb ik een drone bewijs nodig?

Voor drones die minder dan 250 gram wegen, heb je geen drone bewijs nodig. Als jouw drone meer dan 250 gram weegt, heb je wel een drone bewijs nodig. Hiervoor volg je een verplichte drone cursus. Er zijn 2 verschillende drone cursussen: basic (A2) en basic light (A1/A3). Je leest op de productpagina van een drone altijd welke cursus je nodig hebt.

Moet ik mijn drone registreren?

Je moet elke drone verplicht registreren. Hiervoor vraag je tegen betaling een exploitantnummer aan bij het RDW. Je ontvangt van hen een sticker met het exploitantnummer en plakt deze op je drone. Ook moet je het exploitantnummer altijd uitzenden tijdens een vlucht. Je vult het nummer in via de app en de drone zendt dit automatisch uit.

Mag ik overal vliegen met een drone?

Als droneliefhebber wil je natuurlijk niets liever dan zo snel mogelijk je nieuwe drone de lucht in sturen. Dat begrijpen wij helemaal, maar er zijn gebieden in Nederland waar je niet mag vliegen. Deze zogenaamde no fly zones worden op de kaart van GoDrone aangegeven met verschillende kleuren. In dit artikel leggen we uit wat de gekleurde vliegzones betekenen voor jou als dronepiloot.

Hoe hoog mag je met een drone vliegen?

Volgens de Europese regels moet je jouw drone altijd kunnen zien. Je mag dus niet te hoog of ver weg vliegen. Voor de veiligheid van het luchtruim geldt er altijd een maximale hoogte van 120 meter. Hierbij maakt het niet uit welke drone je hebt. Zie je ander vliegverkeer in de buurt, zoals een helikopter of vliegtuig? Dan land je jouw drone meteen.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.