Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Nina

Vergelijk de DJI Avata 2 met de DJI Avata

De DJI Avata 2 is de opvolger van de DJI Avata. Deze racing drones zijn allebei geschikt voor zowel binnen als buiten. De Avata 2 maakt dankzij de grotere beeldsensor nog helderdere beelden bij weinig licht. Ook doe je met deze drone stunts, zoals een salto of een zijwaartse rol. Ben je benieuwd naar alle verschillen en overeenkomsten tussen deze drones? In dit artikel lichten we ze toe.

Bekijk de DJI Avata 2 en de DJI Avata

Vergelijk de DJI Avata 2 met de DJI Avata

DJI Avata 2 DJI Avata
Beeldsensor 1/1.3" 1/1.7"
Stunts Ja Nee
Maximale vliegduur 23 minuten 17 minuten
Obstakeldetectie sensoren Onderkant en achterkant Onderkant
Intern geheugen 46 GB 20 GB
Beeldprofiel 10-bit D-Log M Color Mode D-Cinelike Color Mode

Beeldsensor

Avata 2: heldere beelden door 1/1.3" beeldsensor

De Avata 2 heeft een vernieuwde, grotere 1/1.3" beeldsensor. Dit betekent dat de sensor meer licht vangt. Als je in donkere omstandigheden filmt, levert dit helderdere beelden op. Zo maak je bijvoorbeeld tijdens een zonsondergang indrukwekkende drone beelden op het strand. De drone heeft een beeldhoek van 155 graden, waardoor je probleemloos een uitgestrekt landschap in beeld krijgt. Je filmt met deze drone in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Dit levert haarscherpe beelden op die je maximaal één keer vertraagt.

Avata: 1/1.7" sensor voor beelden bij daglicht

Door het kleinere formaat vangt de 1/1.7" beeldsensor van de Avata minder licht. Je maakt hierdoor minder heldere beelden bij weinig licht. Met deze drone maak je dus overdag de beste videobeelden. Ook de Avata filmt in 4K resolutie met 60 frames per seconde. Door deze hoge beeldkwaliteit zijn beide drones geschikt voor social media of promotievideo's. Deze drone heeft ook een beeldhoek van 155 graden, waardoor je hem bijvoorbeeld gebruikt voor beelden van een groot natuurgebied.

Stunts

Avata 2: maak salto's

Met de Avata 2 doe je indrukwekkende stunts, zoals salto's. De drone draait hierbij 360 graden naar voren of naar achteren. Voor bijzondere videobeelden rol je de drone linksom of rechtsom. Zo maak je bijvoorbeeld een vloeiende overgang tussen 2 scènes. Wil je echt een uniek effect creëren? Met één druk op de knop vliegt de drone op een gewenst onderwerp af. Hij draait hierna meteen 180 graden, waardoor je achterstevoren wegvliegt van het onderwerp. Je voert alleen stunts uit als je de DJI Motion 3 Controller gebruikt.

Avata: geen stunts

De DJI Avata kan helemaal geen stunts. Hierdoor maak je alleen simpele videobeelden. Wil je een draaiend effect creëren, dan bestuur je de drone zelf met een afstandsbediening. Dit ziet er minder vloeiend uit dan met de effecten van de Avata 2. Als jouw drone crasht en ondersteboven landt, gebruik je op beide drones de Turtle Mode functie. Hierbij draait de drone vanzelf weer de goede kant op. Zo vlieg je meteen verder zonder naar de drone toe te lopen.

Bestandsprofielen

Avata 2: 10-bit D-Log M Color Mode

Met de DJI Avata 2 film je in het 10-bit D-Log M bestandsprofiel. Dit is een RAW profiel, waardoor je iets vlakkere beelden opneemt. Deze beelden hebben veel meer data, wat veel bewerkingsmogelijkheden heeft. Je creëert levendige en realistische kleuren voor een professioneel beeld.

Avata: D-Cinelike Color Mode

Het D-Cinelike profiel van de DJI Avata heeft een minder groot dynamisch bereik dan dat van de Avata 2. Je haalt hierdoor minder details in de schaduwen en hooglichten naar voren. Ook bewerk je de kleuren van je video minder nauwkeurig, waardoor beelden er minder realistisch uitzien.

Obstakeldetectie en vliegduur

Avata 2: 23 minuten vliegen

Je vliegt 23 minuten op één accu met de Avata 2. Voor een racing drone is dit een lange vliegduur. Deze drones vliegen namelijk erg snel, waardoor de batterijen zo licht mogelijk moeten zijn. Hierdoor is de batterijduur iets korter dan bij normale drones. Wil je extra lang vliegen met de Avata 2? Dan raden we de Fly More Combo aan, waarbij je 2 extra accu's ontvangt. Dankzij de obstakeldetectie aan de onder- en achterkant vlieg en land je veilig met deze drone.

Avata: 18 minuten vliegen

Met de DJI Avata vlieg je op één accu 18 minuten. Dit is korter dan je met de Avata 2 vliegt, maar voor een racing drone alsnog een vrij lange vliegduur. Als je extra accu's koopt, verleng je de vliegduur van deze drone. De Avata heeft alleen obstakeldetectie sensoren aan de onderkant. Hierdoor vlieg je minder veilig met deze drone. Tijdens de vlucht houd je zelf alle obstakels goed in de gaten.

Conclusie

Als je graag racet met een drone, zijn zowel de DJI Avata 2 als de DJI Avata een goede keuze voor jou. Deze drones vliegen allebei op erg hoge snelheid. Wil je graag langer vliegen en stunts doen met jouw drone, dan kies je voor de Avata 2. Je hebt langer vliegplezier dankzij de verlengde batterijduur en maakt bijzondere beelden met salto's.

Nina
Artikel van:
Nina Drone specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.