Wat zijn specialty koffiebonen?
Koffiebonen van hoge kwaliteit
De kwaliteit zit ‘m in hoe de koffieboer zijn bonen verwerkt en waar de koffieboon vandaan komt. Zo worden de meeste koffiebonen met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd, omdat de bessen van de koffieplant vaak niet op hetzelfde moment rijp zijn. Op deze manier zorgen de boeren ervoor dat er geen rotte bonen in een zak koffiebonen terechtkomen. Direct na de oogst worden de koffiebonen verwerkt en geroosterd.
Versheid van de koffiebonen
Versheid is erg belangrijk als het aankomt op een goede kop koffie. Bekijk altijd naar de 'geroosterd op' datum of de 'ten minste houdbaar tot' datum. Zo weet je wanneer de bonen zijn geroosterd en niet tot wanneer ze goed zijn. Koffiebonen kan je namelijk best een tijdje bewaren, maar hoe verser de koffiebonen zijn, des te beter ze smaken.
Single Origin
Er zijn ook speciale koffiesoorten; namelijk Single Origin koffieblends. De koffiebonen van Single Origin koffies komen uit bepaalde gebieden die elk een eigen smaakprofiel hebben. Hierin komt de plaats van herkomst, variëteit van de koffiestruik en het vakmanschap van de koffieboer naar voren. De bijzondere smaak is te danken aan de versheid van de koffie. Daarnaast komt de smaak door het speciale brandprofiel het beste tot zijn recht. De koffies worden namelijk per kleine hoeveelheid gebrand.
Beter voor je Sage koffiezetapparaat
Zodra je kwalitatief goede koffiebonen in je koffiezetapparaat doet, gaat je bonenmaler het langst mee. Wanneer koffiebonen juist geselecteerd zijn, vind je niet zomaar een rotte of een te harde koffieboon terug. Naast de kwaliteit van de koffiebonen, is het belangrijk om naar de smaak te kijken. De smaak van de koffiebonen is bepalend voor jouw favoriete koffie.