Wat is een crispfunctie en hoe werkt deze?
Wat is een crispfunctie?
Een crispfunctie is een speciale magnetronfunctie die de magnetronfunctie en de grill gebruikt. Zo geef je je gerechten in korte tijd een krokant laagje. De crispschaal wordt extra snel heet en verhit het gerecht via de onderkant. Je gebruikt deze functie voor een knapperige pizzabodem maar ook voor een krokant laagje op je lasagne, kip of ovenschotel. De crispfunctie is geschikt om ovenfriet extra knapperig te bakken.
Wat is een crispplaat?
Om de crispfunctie te gebruiken, heb je een crispplaat of crispschaal nodig. Vaak wordt deze meegeleverd bij het apparaat. Is dit niet het geval, dan koop je deze los. Veel crispplaten zijn van ferriet. Door dit materiaal verwarmt de plaat binnen 2 minuten tot een temperatuur van 210 graden Celsius. De schaal heeft een antiaanbaklaag, waardoor je gerechten niet blijven plakken aan de bodem. Hierdoor maak je de plaat gemakkelijk schoon of plaats je hem in de vaatwasmachine.
Hoe werkt het?
Leg je gerecht op de crispplaat en start de crispfunctie. De grillfunctie grilt de bovenkant van je gerecht, terwijl de crispplaat de onderkant van je gerecht op hoge temperatuur verwarmt. Zo krijgt je gerecht een krokante bovenkant en een knapperige bodem. De crispplaat en de crispfunctie versnellen het bakproces waardoor je in korte tijd een krokant gerecht bereidt.