Wat is een airfryer?
Zo werkt een airfryer
Een airfryer warmt lucht op tot aan een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. De hete lucht draait steeds rond door de pan. Hierdoor worden frietjes aan alle kanten even gaar en ontstaat er een knapperig korstje. Je stelt via het bedieningspaneel de temperatuur en baktijd in. Bij sommige airfryers kies je voor een specifiek bakprogramma. Deze opties verschillen per merk en type airfryer. Wil je gaan voor gemak? Ga dan voor een airfryer met kookhulp. Zo bedien je gemakkelijk de airfryer op afstand.
De voordelen van een airfryer
Het belangrijkste voordeel is dat je geen frituurolie of frituurvet gebruikt voor het bereiden van snacks. Dat maakt frietjes en kroketten uit een airfryer minder vet en dus gezonder. Naast het frituren van snacks, grill je ook kippenpoten of groenten en bak je zelfs muffins. Het garen met hete lucht gaat snel en tijdens het bakken heb je geen last van frituurdampen. Een airfryer is veilig in gebruik, omdat er geen frituurspetters uit de pan springen. Zonder aangekoekt frituurvet reinig je gemakkelijk de uitneembare binnenpan.
Airfryer versus frituurpan
Zoek je een nieuwe friteuse, maar vind je het lastig om te kiezen tussen een airfryer of frituurpan? Naast dat je in een airfryer met hete lucht frituurt en in een frituurpan met olie, zijn er nog meer verschillen. Bekijk dit artikel en kom precies te weten wat alle verschillen zijn.