Specialisten review van de ATAG CS6692C
ATAG CS6692C
- De stoomfunctie is geschikt voor het bereiden van vis, vlees en groente.
- Met de kerntemperatuurmeter krijg je grote vlees- en visgerechten goed gaar en mals.
- Heeft dankzij alle handige functies topklasse gebruiksgemak.
- Met het Aqua Clean schoonmaaksysteem weekt het vuil in de oven eenvoudig los.
- Je bedient de oven niet via de app.
Eerste indruk van de ATAG CS6692C
Het eerste dat opvalt aan de ATAG CS6692C is het strakke, moderne uiterlijk en de ruime inhoud. De programma’s kies je met de rvs draaiknoppen, die stevig aanvoelen. Op het led scherm verschijnen de verschillende keuzes. Hierdoor heb je niet veel knoppen, waardoor de bediening gemakkelijk is. Ik zie dat de oven een stoomfunctie heeft en ben benieuwd of deze echt zo fijn is. Ook ben ik benieuwd naar de kerntemperatuurmeter.
Gezond grote maaltijden bereiden
Door de tijdgestuurde stoominjecties droogt je maaltijd niet uit en bereid je een verse zalmmoot of heerlijke groenten op een bakplaat. Het gerecht behoudt zijn smaak en vitaminen. Daarnaast gebruik je ook minder olie, waardoor je eten gezonder is. Door de ruime inhoud van 73 liter heb je genoeg ruimte voor grote ovenschalen of bak je een paar luchtige broden tegelijk. Ook meerdere soufflés komen eruit zonder te zijn ingezakt. Zo zet je in een handomdraai een feestelijke maaltijd op tafel.
Gemakkelijke bereiding met de kerntemperatuurmeter
Een sappige rollade met gekruide krieltjes tijdens Kerst: het blijft lastig om het goed te krijgen. De Culisensor maakt dit een stuk gemakkelijker. Deze kerntemperatuurmeter steek je in het gerecht, waardoor je de precieze binnentemperatuur weet. Voor een goed resultaat zijn er namelijk 2 temperaturen nodig: de oventemperatuur en de kerntemperatuur van het gerecht. Mijn rollade komt er precies goed uit, doordat ik 70 graden Celsius aanhoud op de Culisensor.
Topklasse gebruiksgemak
Het duurt altijd even voor ik de juiste oveninstellingen per gerecht vind. Zodra ik deze vindt, sla je deze op onder een eigen naam. Handig, want zo blijft die pizzabodem altijd knapperig. Ik gebruik één van de 131 automatisch programma’s als ik niet weet hoe je de oven instelt voor het gerecht. Dankzij de telescopische rails schuif ik het hele gerecht uit de oven. Zo kantelt de bakplaat niet wanneer ik wat extra kaas over de ovenschotel strooit. Wel vind ik het jammer dat ik de oven niet via een app in de gaten kan houden.
Gemakkelijk schoon met stoom
De meeste mensen vinden bakken en braden leuk, maar het schoonmaken een stuk minder. Met het Steam Clean schoonmaakprogramma ben ik hier gelukkig weinig tijd aan kwijt. Door stoom laat al het vuil los. Na het programma haal ik alleen een vochtige doek door de oven en alles is weer schoon.
Conclusie
De ATAG CS6692C maakt het bakken een stuk gemakkelijker en leuker. Met de stoomfunctie behoudt je eten smaak en vitamines. Vlees en vis blijft mals en bereid je precies zoals je wil dankzij de kerntemperatuurmeter. Ook het Steam Clean programma en de automatische kookprogramma’s maken het gemakkelijker voor je. Een optie om de oven met de app te koppelen zou helemaal fijn zijn.