Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Jelle

Specialisten review Apple MacBook Pro 14" (2021)

Apple MacBook Pro 14" (2021) heeft een vernieuwd ontwerp, meer poorten, een helder scherm en een krachtige Apple silicon chip. Hij is gemaakt voor de creatieve professional die veel onderweg is. Ik heb dit nieuwe model getest en ben onder de indruk van het Liquid Retina XDR beeldscherm en de prestaties van de M1 Pro chip. Je leest hier alles over mijn bevindingen.

Let op: Apple MacBook Pro (2023) beschikbaar

Begin 2023 kondigde Apple de nieuwe MacBook Pro aan. Hij is beschikbaar in 14 en 16 inch. Beide modellen bevatten de krachtige M2 Pro of M2 Max chip.

Apple MacBook Pro 14" (2021)

Internationaal toetsenbord (QWERTY) | Apple M1 Pro chip - 16GB - 1TB SSD | Liquid Retina XDR scherm met ProMotion
2.369,-
niet meer leverbaar
  • Het scherpe en heldere Liquid Retina XDR beeldscherm geeft levendige kleuren weer.
  • De Apple M1 Pro chip vertraagt niet tijdens multitasken met zware programma's.
  • Dit model heeft meer aansluitingen dan Apple MacBook Pro 13"
  • Met 1,6 kilogram is dit model relatief zwaar.
  • De batterij is binnen 8 uur leeg als je zware programma's draait.

Eerste indruk van Apple MacBook Pro 14" (2021)

Zodra ik Apple MacBook Pro 14" (2021) uit de doos haal, valt me op dat hij iets zwaarder en dikker is dan het 13" model. Daardoor is nu meer ruimte voor extra poorten en koelt Apple MacBook Pro 14" beter. Dat moet zorgen voor nog betere prestaties. Ik haal de oplader uit de verpakking en sluit hem aan op de MagSafe 3 poort. Tijd om aan de slag te gaan.

Professionele prestaties met Apple M1 Pro

Professionele prestaties

Voor deze review test ik het instapmodel met Apple M1 Pro chip en 16 gigabyte werkgeheugen. Dat is voor mijn gebruikssituatie eigenlijk al te veel van het goede. Daarom vraag ik mijn collega om wat video's te bewerken. Dat doe je zelfs op dit instapmodel moeiteloos. Pas bij het renderen van 4K beeldmateriaal sloegen de ventilatoren aan en vertraagde Apple MacBook licht. Wel viel me op dat al die kracht veel energie slurpt. De batterij gaat bij zware taken iets minder dan 8 uur mee.

Betere beeldkwaliteit

Betere beeldkwaliteit

Als je veel met grafische programma's werkt, kan een goed beeldscherm niet ontbreken. Daarom ben ik blij met het nieuwe beeldscherm in dit model. Het Liquid Retina XDR beeldscherm is scherper, kleurrijker en helderder dan het beeldscherm van eerdere MacBook Pro modellen. Je ziet scherpe contrasten en rijke kleuren. Dankzij ProMotion zien snel bewegende beelden er vloeiender uit, wat vooral opvalt als je door webpagina's scrolt of een film kijkt.

Meer poorten

Meer poorten

Apple MacBook Pro 14" (2021) heeft 3 Thunderbolt 4 (usb C) poorten, een hdmi poort, een geheugenkaartlezer, een aux poort en een MagSafe oplaadpoort. Ik ben dus niet meer afhankelijk van mijn usb C kabel converter of docking station om accessoires aan te sluiten. Ik vind vooral de MagSafe oplaadkabel erg prettig. Hij klikt snel op de juiste manier vast en koppelt ook weer gemakkelijk los. Een usb A poort ontbreekt helaas, dus voor een usb stick heb ik nog steeds een converter nodig.

Vernieuwd ontwerp

Vernieuwd ontwerp

Lang zag elke Apple MacBook Pro er ongeveer hetzelfde uit. Daar is met deze nieuwe generatie verandering in gekomen. Het geheel heeft minder ronde hoeken en oogt daardoor wat vierkanter en groter. Het beeldscherm heeft dunnere schermranden en een notch aan de bovenkant. Ik had verwacht dat deze mij zou storen, maar de notch valt me na een paar uur al niet meer op. Bovendien is de Touch Bar verdwenen. In mijn ogen is dat positief, want ik gebruik liever fysieke functietoetsen.

Conclusie

Al met al ben ik onder de indruk van Apple MacBook Pro 14". Vooral het Liquid Retina XDR beeldscherm en de prestaties van de M1 Pro chip hebben mijn verwachtingen overtroffen. Daarnaast heeft hij meer poorten, is de Touch Bar verdwenen en is MagSafe eindelijk terug. Dat maakt hem in mijn ogen de ideale MacBook voor creatieve professionals die veel onderweg zijn.

Jelle
Artikel van:
Jelle Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.