Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Rowan

Specialisten review Apple MacBook Pro M2 (2023)

Op 17 januari 2023 presenteerde Apple de nieuwe MacBook Pro. Dit model is beschikbaar in 2 formaten: 14 en 16 inch. Beide formaten beschikken over de krachtige M2 Pro of M2 Max chip. Het design is opnieuw een lust voor het oog, zoals we van Apple gewend zijn. In dit artikel vertel ik je alles over MacBook Pro (2023).

Let op: nieuw model beschikbaar

In oktober 2023 bracht Apple weer een nieuwe MacBook Pro uit. Dit model haalt zijn kracht uit de krachtige M3, M3 Pro en M3 Max chips.

Geteste MacBook Pro modellen

Eerste indruk van MacBook Pro (2023)

Apple Macbook Pro 16 inch 2023 doos

Het uitpakken van een nieuwe MacBook is een feestje. Hij zit in een mooie, slanke doos. Op de voorkant staat een afbeelding van je nieuwe aanwinst. Ik haalde voorzichtig de deksel van de doos. Je ziet eerst je nieuwe MacBook, netjes beschermd in een doorzichtige folie. Onder mijn MacBook vond ik een mapje met een paar boekjes en Apple stickers, de usb C lichtnetadapter en de usb C naar MagSafe 3 kabel.

Keuze uit 2 formaten

Apple Macbook Pro 14 inch 16 inch 2023 schermen

MacBook Pro (2023) is net als zijn voorganger verkrijgbaar in 2 formaten: 14,2 inch en 16,2 inch. De 14 inch variant is met het gewicht van 1,6 kilogram ideaal voor onderweg. De 16 inch variant is met 2,1 kilogram meer geschikt voor een vaste werkplek. Met de extra schermruimte heb je een beter overzicht van al je werkzaamheden en bewerk je de allerkleinste details.

M2 Max of M2 Pro chip

Apps ontwikkelen in Xcode op MacBook Pro met M2 Max

M2 Max chip: 3D bewerking en app ontwikkeling

In beide formaten vind je de M2 Max chip. Deze processor heeft meer grafische kernen dan de M2 Pro chip, waardoor hij ook meer grafische kracht heeft. Zo bewerk je bijvoorbeeld complexe 3D bestanden in Shapr3D en ontwikkel je apps in Xcode. Alles gaat erg snel, waardoor je veel tijd bespaart. Daarnaast ondersteunt M2 Max tot wel 4 externe schermen, waardoor je meer overzicht hebt als je met meerdere programma's tegelijk werkt.

Videobewerking op MacBook Pro 2023

M2 Pro chip: zware foto- en videobewerking

De M2 Pro chip is net als de M2 Max chip erg snel. Ik bewerk mijn foto's met Adobe Photoshop zonder dat mijn MacBook warm wordt. Daarnaast bewerk ik mijn video’s zonder haperingen in Final Cut Pro. Verder ondersteunt M2 Pro tot 2 externe schermen, zodat je makkelijk het overzicht houdt. Wil je meer externe schermen aansluiten en wil je meer grafische kracht? Kies dan voor een MacBook Pro met M2 Max chip.

Genoeg aansluitingen voor randapparatuur

Aansluitingen en poorten MacBook Pro 2023

Ik werd verrast door de terugkeer van de MagSafe 3 aansluiting. Dit is vooral handig als je met je MacBook wegloopt, terwijl de oplader er nog inzit. De kabel schiet direct los, waardoor je een val of ongeluk voorkomt. Verder heeft MacBook Pro 3 Thunderbolt 4 poorten en een mini jack aansluiting. Ook is er een SDXE kaartsleuf en een hdmi poort. Het enige wat ontbreekt, is een ethernetaansluiting. Wil je toch stabiel internet via een ethernetkabel? Gebruik dan een docking station.

Haal alles uit je MacBook met macOS Ventura

Stage Manager macOS Ventura op MacBook Pro 2023

Op MacBook Pro (2023) vind je het nieuwe besturingssysteem macOS Ventura. Hierdoor heb je meteen alle nieuwste updates. Ik ben vooral blij met Stage Manager. Deze functie helpt je met het organiseren van geopende programma’s. Als ik bijvoorbeeld de app Mail open, zie ik aan de linkerkant van het scherm mijn andere geopende programma's staan. Nu multitask ik makkelijker en sneller en houd ik een beter overzicht van mijn werkzaamheden.

Gewoon, groen

MacBook Pro duurzaamheid

Deze MacBook is iets voor jou als je duurzaamheid belangrijk vindt. Op het eerste oog lijkt al het materiaal van zowel de laptop zelf als de verpakking nieuw, maar volgens Apple bestaat bijna alles uit gerecyclede materialen. Zo is alleen het aluminium in de behuizing al 100 procent gerecycled en bestaat 97 procent van de verpakking uit duurzame vezels. Verder is MacBook Pro energiezuinig. De 14 inch variant gaat 18 uur mee op één lading en de 16 inch variant zelfs 22 uur.

Conclusie

Wil je snel de zwaarste grafische taken uitvoeren? Dan is de M2 Max chip de beste keuze voor jou. Bewerk je vooral foto's en video's? Dan kies je de M2 Pro chip. Het 16 inch formaat is ideaal voor het bewerken van de kleinste details op een vaste werkplek. Het 14 inch formaat is meer geschikt voor onderweg.

Rowan
Artikel van:
Rowan Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.