Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Jelle

Specialisten review Apple MacBook Pro 16" (2021)

De Apple MacBook Pro 16" (2021) heeft een beter beeldscherm dan zijn voorganger, een krachtige Apple silicon chip, meer poorten en een nieuw ontwerp. Ik heb hem een week getest en ben onder de indruk van de kwaliteit van het Liquid Retina XDR beeldscherm en de snelle prestaties van de Apple M1 Max chip. Je leest hier alles over mijn bevindingen.

Apple MacBook Pro 16" (2021)

Internationaal toetsenbord (QWERTY) | Apple M1 Pro chip - 16GB - 512GB SSD | Liquid Retina XDR scherm met ProMotion
2.439,-
niet meer leverbaar
  • Het scherpe en heldere Liquid Retina XDR beeldscherm geeft levendige kleuren weer.
  • De Apple M1 Pro chip vertraagt niet tijdens multitasken met zware programma's.
  • Dit model heeft meer aansluitingen dan Apple MacBook Pro 16" (2019)
  • Vanwege het gewicht van 2,1 kilogram, neem je dit model niet gemakkelijk mee.
  • Als je jouw MacBook dagelijks mee op pad neemt, raden we een 14" model aan.

Eerste indruk van Apple MacBook Pro 16" (2021)

Ik haal Apple MacBook Pro 16" (2021) uit de doos en zie dat Apple met dit model gekozen heeft voor een iets grotere behuizing. Hij is wat dikker en zwaarder dan zijn voorganger, maar heeft ook meer aansluitingen. Als ik hem openklap, valt me direct op dat de schermranden smaller zijn. Ik ben benieuwd naar de prestaties van de Apple M1 Max chip, dus ga snel aan de slag.

Maximale grafische prestaties

Grafische prestaties

Ik test voor deze review het model met Apple M1 Max chip en 32 gigabyte werkgeheugen. Dat is meer kracht dan ik nodig heb, dus ik vraag mijn collega om wat 8K videomateriaal te bewerken. Dat doet dit model merkbaar sneller en met minder haperingen dan zijn voorganger. Ik test hem zowel met als zonder stroomkabel. Het valt me op dat de prestaties gelijk blijven. Dat is indrukwekkend, maar heeft ook impact op de batterijduur.

Groter, mooier en meer kleuren

Meer kleuren

Al die grafische kracht is nodig om de mooiste creaties op het beeldscherm te toveren. Ik ben blij dat Apple het beeldscherm van Apple MacBook Pro 16" een flinke upgrade heeft gegeven. Dat merk je vooral als je werkt met HDR content. Ik ben onder de indruk van de diepe zwartwaarden en heldere levendige kleuren. Dankzij ProMotion zien snel bewegende beelden er ook nog eens vloeiender uit. Dat merk je als je actiefilms kijkt, maar ook als je scrolt door webpagina's.

Meer dan alleen Thunderbolt

Aansluitingen

Op mijn eigen Apple MacBook heb ik 4 Thunderbolt 3 poorten. Dat is in de meeste gevallen prima, maar ik heb voor veel accessoires een converter nodig. Dit nieuwe model heeft 3 Thunderbolt 4 (usb C) poorten, een hdmi poort, een geheugenkaartlezer, een aux poort en een MagSafe oplaadpoort. Graag had ik nog een usb A poort gezien, maar dat maakt Apple in mijn ogen goed met de terugkeer van MagSafe. De oplaadkabel klikt magnetisch in de poort en klikt automatisch los als iemand struikelt over mijn kabel.

Nieuw, maar vertrouwd ontwerp

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp van Apple MacBook Pro 16" (2021) is iets dikker dan zijn voorganger. Hierdoor heeft hij wel wat weg van eerdere Apple MacBook Pro modellen. De schermranden zijn smaller en de webcam is verwerkt in een notch boven het beeldscherm. De notch stoort mij niet, omdat hij is weggewerkt in de menubalk. Hierdoor heb je net iets meer schermruimte. Bovendien is de Touch Bar verdwenen om plaats te maken voor een rij fysieke functietoetsen.

Conclusie

Apple MacBook Pro 16" (2021) is in alle opzichten een upgrade van zijn voorganger. Vooral de prestaties van de Apple M1 Max chip en de kwaliteit van het Liquid Retina XDR beeldscherm hebben mij positief verrast. Naast alle nieuwe functies, brengt Apple met dit model vertrouwde kenmerken zoals de functietoetsen en MagSafe terug. Dat maakt dit model de ideale Apple MacBook voor creatieve professionals.

Jelle
Artikel van:
Jelle Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.