Waterpompen
Waterpompen
Haal eruit wat erin zit.Welke pomp heb jij nodig?
Dompelpompen
Heb je last van overstromingen in je kelder of washok of wil je jouw zwembad en vijver leegpompen? Dan gebruik je een dompelpomp. Met een vlotter of watersensor schakelt de pomp automatisch aan of uit als het water te hoog komt. Dat is handig, want dan doet de pomp al het werk voor je. Voor water met kleine stukjes afval, zoals bladeren, gebruik je een vuilwater dompelpomp.
Tuinpompen
Geef jouw tuin duurzaam water met een tuinpomp of besproeiingspomp. Deze waterpomp zuigt water uit een opslagplek, zoals een regenton of sloot, waarna je het met een sproeier over je tuin spuit. Zo blijven de planten en bloemen ook leven als het lang niet regent.
Hydrofoorpompen
Met een hydrofoorpomp verhoog je de waterdruk in huis of geef je jouw tuin water. De waterpomp sluit je aan op de leidingen. Als er meer waterdruk nodig is, bijvoorbeeld voor het toilet of de douche, gaat hij automatisch aan. Ook buiten gebruik je een hydrofoorpomp als je water door meerdere sproeiers moet pompen.
Onze keuze voor een tuinpomp
Onze keuze voor een tuinpomp
Met deze tuinpomp geef je jouw tuin gemakkelijk en duurzaam water. Je verbindt de pomp met een app op je smartphone of tablet. Zo stel je schema's in en schakel je de pomp op afstand aan of uit.
Hoe kies je de juiste waterpomp voor jou?
Hoe kies je een dompelpomp?
Voor je een dompelpomp koopt, kijk je of je schoon of vuil water wegpompt. Vuilwater dompelpompen hebben namelijk een speciaal filter, waardoor de pomp niet verstopt raakt of kapotgaat. Voor vijvers en ondergelopen kelders gebruik je vaak een vuilwater dompelpomp. Ook let je op de maximale doorvoercapaciteit. Hoe hoger deze is, hoe meer liter water de pomp per uur wegpompt. Voor grote hoeveelheden water kies je dus een dompelpomp met een hoge doorvoercapaciteit.
Hoe kies je een tuinpomp?
Kijk bij een tuinpomp eerst hoe hoog je het water omhoog wilt verplaatsen. Hoe hoger de maximale opvoerhoogte, hoe hoger het water komt. Ook let je op de maximale doorvoercapaciteit, wat laat zien hoeveel liter water je per uur wegpompt. Sommige tuinpompen bestuur je met een app. Zo zet je de waterpomp gemakkelijk aan en uit en stel je pompschema's in. Let ook op of de pomp schoon of vuil water afvoert, zodat hij niet vastloopt.
Hoe kies je een hydrofoorpomp?
Welke hydrofoorpomp je kiest, hangt af van de grootte van het gebouw. Moet je de waterdruk op de bovenste verdieping van je huis verhogen? Dan heb je een waterpomp met een hoge opvoerhoogte nodig. Ook kijk je naar de doorvoercapaciteit. Hoe hoger deze is, hoe harder de hydrofoorpomp het water omhoog pompt. Dat is nodig als je de waterdruk van veel apparaten, zoals de douche en wasmachine, tegelijk moet verhogen.
Welke accessoires heb je nodig bij je waterpomp?
Jouw waterpomp gebruik je niet zonder accessoires. Zo heb je bijvoorbeeld een sterke tuinslang nodig waarmee je het water wegpompt. Bij een tuinpomp en hydrofoorpomp gebruik je een aanzuigslang, een aanzuigfilter, een tuinslang en een pomp aansluitset. Lees hier meer over de verschillende waterpomp accessoires die je nodig hebt.