Tuinslangen

Wandslangenboxen

Je hangt de haspel aan de muur, zodat hij niet in de weg ligt en direct klaar is voor gebruik.

Type tuinslangen

Flexibele tuinslangen

Een flexibele slang knikt niet. Zo verplaats je de slang gemakkelijker door je tuin zonder dat deze in de knoop raakt.

Reguliere slangen

Dit is de standaard slang waarmee je jouw tuin bewatert of die je aansluit op een sproeier.

Druppelslangen

Een druppelslang heeft kleine gaatjes, waardoor het water langzaam en op een gelijke manier je tuin in stroomt.

Alle tuinslangen

Er zijn verschillende soorten tuinslangen voor water geven, sproeien of druppelen. Kies de juiste slang die past bij jouw tuin.

Gebruikssituatie

Met de hand sproeien

Met de hand sproeien

Met handmatig sproeien houd je zelf de slang vast en richt je het water op de gewenste plekken in je tuin of op je planten.

Met een sproeier

Met een sproeier

Met een sproeier verdeel je het water op een gelijke manier over je tuin of planten, zodat alles voldoende water krijgt.

Automatisch sproeien

Automatisch sproeien

Met een besproeiingscomputer geef je automatisch water aan je tuin op het juiste moment.

Merken tuinslangen

Ons advies voor een tuinslang dit seizoen

Ons advies voor een tuinslang dit seizoen

Wandslangenbox

Met deze tuinslang van 35 meter inclusief broes bewater je snel en gemakkelijk alle hoeken van jouw tuin. Dankzij de wandslangenbox ligt de slang nooit in de weg en rol je hem altijd knikvrij op.

Tuinslang kiezen

Welk type tuinslang past bij jou?

Elke tuinslang gebruik je om jouw tuin water te geven. Toch zijn er een aantal verschillen waar je op moet letten voor je een tuinslang kiest. Zo zijn er standaard tuinslangen die je aansluit op accessoires, zoals een broes, sproeier en je hogedrukreiniger. Flexibele tuinslangen gebruik je niet met een hogedrukreiniger. Wel leg je deze slang gemakkelijker in bochten door de tuin en krimpen ze vaak weer na gebruik. Druppelslangen leg je in de tuin, waarna ze automatisch grote stukken van je heg of bloembed water geven. We vertellen je hier meer over de verschillende soorten tuinslangen.

Tuinslang opbergsysteem

Wat zijn de verschillende tuinslang opbergsystemen?

Naast de klassieke losse tuinslang zijn er ook slanghaspels, slangenwagens en wandslangenboxen. In een slanghaspel rol je jouw tuinslang snel en zonder knikken op. Een slangenwagen is een slanghaspel op wielen, zodat je de slang gemakkelijk verplaatst. Met een wandslangenbox hangt de slang altijd in een haspel aan de muur. Zo ligt je tuinslang nooit in de weg. We vertellen je in dit artikel alles over de verschillende opbergsystemen, zodat jij de tuinslang kiest die bij je past.

Tuinslang accessoires

Welke tuinslang accessoires heb je nodig?

Jouw tuinslang gebruik je niet zonder koppelstukken. Je sluit de slang bijvoorbeeld aan op de buitenkraan met een kraanaansluiting en gebruikt een waterstop voor het snel wisselen tussen koppelstukken. Een broes of tuinspuit bevestig je aan het uiteinde van de tuinslang. Zo bepaal je zelf hoe hard de waterstraal is. We vertellen je in dit artikel meer over de verschillende tuinslang accessoires en welke je nodig hebt.

FAQ

Wat is een tuinslang haspel?

Een tuinslang haspel is een tuinslang houder die jouw slang strak en knikvrij oprolt. Zo ligt de slang nooit los in de tuin of schuur. In een haspel raakt de tuinslang ook nooit in de knoop. Wil je de tuinslang houder gemakkelijker verplaatsen? Dan kies je een slangenwagen. Dit zijn tuinslanghaspels met wielen.

Hoe lang moet je tuinslang zijn?

Heb je een kleine tuin, zoals een stadstuin? Dan is een tuinslang van maximaal 20 meter vaak genoeg. Bij grotere tuinen heb je al snel een tuinslang van minimaal 30 meter nodig. Heb je een grote tuin en veel bomen of andere obstakels waar de slang omheen moet? Kies dan de langste tuinslang van 50 meter.

Welke tuinslang koppelingen heb je nodig?

Je hebt altijd een kraankoppeling en een spuitstuk of broes nodig. Wil je de slang aan de keukenkraan aansluiten? Dan heb je vaak een water adapter nodig. Met een waterstop wissel je gemakkelijk de koppelstukken op jouw tuinslang, zonder dat het water uit de slang blijft stromen. Wil je jouw tuinslang verlengen met een andere tuinslang. Dan gebruik je een slang koppelstuk.

Wat is het verschil tussen een klassieke tuinslang en een flexibele tuinslang?

Een klassieke tuinslang is gemaakt van stugger materiaal dan flexibele tuinslangen. Hierdoor buigen ze minder gemakkelijk en zijn ze minder geschikt voor tuinen met veel bochten en obstakels. Ook zijn flexibele slangen vaak krimpbaar. Ze zetten dan uit als er water doorheen stroomt en ze krimpen weer als de slang leeg is. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag.

Kan ik de tuinslang aansluiten op de keukenkraan?

Een tuinslang sluit je aan op de keukenkraan met een speciale water adapter. De keukenkraan heeft namelijk vaak een andere diameter dan de buitenkraan, waardoor de koppeling van de slang niet past.

Tuinslangen
Tuinslangen.Bijten niet