Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Annabel

Wat heb je nodig voor een geslaagde winterbarbecue?

Echte barbecue fanaten laten zich niet tegenhouden door kou en sneeuw. Zij barbecueën gewoon in de winter. Staat die winter BBQ bij jou op de planning deze winter? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven je BBQ tips en vertellen je welke producten je nodig hebt voor een geslaagde winterbarbecue.

Winterbarbecue

Barbecue met deksel

Barbecue met deksel

Om te beginnen, heb je een barbecue met deksel nodig. Barbecueën in de winter doe je namelijk met de deksel gesloten. Zo houd je de warmte in de barbecue. Daarnaast moet de barbecue van dik materiaal zijn. Een kamado BBQ zoals een Big Green Egg is bijvoorbeeld geschikt, maar andere BBQ's met een dikke metalen wand volstaan ook. Houd er rekening mee dat je de barbecue uit de wind plaatst, zodat de buitentemperatuur de temperatuur van je barbecue niet beïnvloedt.

Rookovens

Rookovens

Wil je een heerlijke rooksmaak aan je gerechten geven? Zet dan ook de rookoven neer. Een winterbarbecue kan namelijk ook met een rookoven. Koud roken is een prima manier om extra smaak toe te voegen aan het gerecht. Zo rook je bijvoorbeeld een groot stuk vlees eerst in de rookoven voordat je hem op de barbecue legt.

Terrasverwarmer

Terrasverwarmer

Tijdens een winterbarbecue is het belangrijk dat je jezelf warm houdt. Met bevroren vingers een hamburger eten, is toch best lastig. Kleed je daarom warm aan, maar let op met loshangende sjaals in de buurt van de barbecue. Zet daarnaast een terrasverwarmer neer, zodat jij en je gasten er heel de avond warm bij staan. Zet bijvoorbeeld een flameheater neer om een gezellige sfeer te creëren of hang een elektrische plafond- of wandheater in de overkapping.

Aanmaakmiddelen

Houtskool barbecue aansteken

Het ontsteken van een houtskool barbecue kost in de winter net iets meer tijd dan in de zomer. Daarom is het belangrijk dat je de juiste aanmaakmiddelen in huis hebt. Denk hierbij niet alleen aan houtskool en aanmaakblokjes, maar ook aan een brikettenstarter. Met een brikettenstarter zorg je er namelijk voor dat de kolen sneller op temperatuur zijn. Daarnaast zorgt een brikettenstarter ervoor dat je de warme kolen gemakkelijk en veilig door de barbecue verspreidt.

Barbecue accessoires

Vlees omdraaien met BBQ gereedschap

Tijdens een winterbarbecue serveer je natuurlijk winterse gerechten. Door de kou heb je meer behoefte aan stevig voedsel zoals erwtensoep of wild. Met de juiste accessoires bereid je soepen, sauzen en groenten gewoon op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan een barbecuepan of pizzasteen, maar ook aan barbecue gereedschap waarmee je het vlees omdraait. Met een goede springvorm bereid je zelfs een heerlijke apple crumble op de barbecue. Daar verras je jouw gasten pas echt mee.

Winterbarbecue recepten:

Weet je nog niet welke creaties je deze winter op je barbecue maakt? Wij helpen je uit de brand. Met deze 2 recepten imponeer jij je vrienden en familie zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. Met een goed stuk vlees sla je de plank nooit mis. Maak het wat specialer door voor hertenvlees te kiezen. Serveer met de pesto jalapeño poppers voor wat extra pit. Zo kom je die winterse kou wel door.

Hertenbiefstuk

Zet je BBQ aan, kies voor directe hitte en verwarm tot 230 graden. Haal de hertenbiefstuk uit de verpakking en dep hem droog. Breng op smaak met zwarte peper en wat zeezout, en leg de biefstuk op je barbecuerooster. Grill 3 minuten aan beide kanten met de deksel gesloten en je hebt een heerlijk en mals medium rare stuk vlees. Laat de hertenbiefstuk 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer met je favoriete bijgerechten. Eet smakelijk!

Pesto jalapeño poppers

Zet je barbecue op 180 graden en kies voor directe hitte. Halveer 12 jalapeño pepers en haal de zaadlijsten eruit. In een kom meng je 200 gram geraspte kaas met een paar flinke lepels pesto. Schep dit mengsel in de gehalveerde pepers en leg ze op je barbecuerooster. Doe het deksel dicht en rooster ze voor 5 tot 10 minuten of tot de kaas gesmolten is en de pepers zacht en gebruind zijn. Serveer met gescheurde basilicumblaadjes en genieten maar.

Sfeermakers

Een winterbarbecue festijn draait om al het lekkers dat je serveert, maar een feest is niet af zonder de juiste sfeer. Hang lichtjes langs de schutting en in de bosjes rondom je tuin. Klik de terrasverwarmers aan en zet een partytent neer om je gasten een plekje te geven waar ze uit de wind zitten. Vergeet niet om een grote vuurkorf neer te zetten. Zo komen mensen meteen in de feeststemming. Marshmallows erbij en je winterbarbecue is een succes.

Leuk om te geven met de feestdagen

Is jouw partner, beste vriend, broer of zus een echte barbecue fanaat? Geef hen deze feestdagen een cadeau die ze keer op keer met plezier gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een goede tangenset of een stevige hoes om de barbecue te beschermen tegen regen en vuil. Pak echt uit en verras hem of haar met een vleesthermometer voor perfect gegaarde gerechten, of een pizzasteen voor heerlijke flammkuchen. Zo verandert de volgende winterbarbecue in een echt winterbarbecue festijn.

Annabel
Artikel van:
Annabel Barbecue specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.