Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Nathalie

Met welke boormachine boor je in steen?

Als je in steen wil boren, gebruik je niet zomaar elke boormachine. Met welke boormachines je wel in zacht en hard steen boort, vertellen we je in dit artikel. Ook leggen we uit wat een klopfunctie is en welke boren je nodig hebt.

Welke boormachine heb je nodig?

Er zijn 2 boormachines waarmee je in steen boort: een schroefboormachine en een klopboormachine. Welke je precies nodig hebt, hangt af van je klus. Je boort met beide boormachines namelijk niet zomaar in alle steensoorten. Zo boor je met een schroefboormachine alleen in zacht steen, zoals gips en kalkzandsteen. Wil je in harde steensoorten boren, zoals baksteen? Dan heb je een klopboormachine nodig.

Waarom een klopboormachine?

Boren in steen met een klopboormachine

Voor harde steensoorten heb je een klopboormachine nodig. Een klopboor heeft namelijk een klopfunctie. De boor draait door deze functie niet alleen rond, maar beweegt ook van voor naar achter. Zonder deze kloppende beweging maak je geen gaten in harde steensoorten. Wil je in nog harder materiaal boren, zoals beton? Dan heb je een boorhamer of combihamer nodig. De hamerfunctie van deze machines is krachtiger dan een klopfunctie.

Welke boor heb je nodig?

Steenboren

Naast de juiste boormachine heb je ook de juiste boor nodig. Zorg dat de boor die je koopt in de boorkop van jouw boormachine past. De meeste schroef- en klopboormachines hebben een snelspanboorkop. Met dit systeem draai je de boor vast in de boorkop. Ook is het belangrijk dat je een steenboor kiest. Deze herken je aan de stompe punt met ‘vleugels’.

Conclusie

Boren in steen doe je met een schroefboormachine of een klopboormachine. Wil je in zachte steensoorten boren, zoals gips en zandkalksteen? Dan is een schroefboormachine krachtig genoeg. Voor harde steensoorten heb je een klopboormachine nodig. Je boort dan dankzij de klopfunctie zonder problemen in hard materiaal, zoals baksteen.

Nathalie
Artikel van:
Nathalie Boormachine specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.