Wat is obstakeldetectie bij drones en hoe werkt het?
Wat houdt obstakeldetectie in?
Als je met je drone gaat vliegen, wil je natuurlijk niet dat het toestel ergens tegenaan vliegt om vervolgens te crashen. Met obstakeldetectie voorkom je dit soort situaties. De drone detecteert allerlei soorten obstakels, van bosjes tot palen en hekwerken. Zodra de drone de obstakels in de gaten krijgt, stopt hij op tijd met vliegen. Op het scherm van je controller of smartphone krijg je een melding zodat je er omheen kan vliegen.
Hoe werkt obstakeldetectie precies?
Je drone is uitgerust met diverse sensoren die continu allerlei scans maken. De software in de drone analyseert en combineert al deze data en informatie. Als er een gevaar wordt gesignaleerd, geeft de software de drone de opdracht om voor het obstakel te stoppen. In de app zie je welk obstakel de drone heeft gezien. Vervolgens stuur je de drone er zelf omheen zodat het toestel niet tegen het obstakel vliegt.
Waar moet ik rekening mee houden?
Meestal zitten de sensoren aan de onder-, voor- en achterkant van het toestel om je drone vanuit alle diverse hoeken te beschermen. Niet elke drone beschikt over evenveel sensoren. Sommige toestellen hebben er meer aan boord. Geavanceerde drones hebben vaak ook een sensor op de bovenkant voor extra detectie en bescherming.