Wat is een vacuüm blender?
De voordelen van vacuüm blenden
Een smoothie gemaakt met een vacuüm blender heeft een gladde, gelijkmatige structuur zonder belletjes of schuim. Doordat er tijdens het blenden geen zuurstof bij de ingrediënten komt, blijven geuren, smaken en vitamines beter behouden. Meestal worden smoothies wat bruiner van kleur wanneer ze een tijdje op tafel staan en zakken de zware deeltjes naar beneden. De vacuüm blender gaat dit tegen, zodat jouw smoothie langer vers blijft.
Vacuüm blender vs normale blender
Het verschil tussen een vacuüm blender en een normale blender zit hem in het blendproces. Een traditionele blender mixt met een hoge snelheid groente en fruit tot een sap of puree. De warmte die vrijkomt tijdens het mixen leidt tot negatieve gevolgen voor vitamines en mineralen. Met vacuüm blenden, ga je dit verhittingsproces tegen. Door te mixen zonder lucht en zuurstof, beweegt de fruitmassa vrijer door de kan en oxideert het minder. Zo blijft elke vitamine behouden.
Hoe werkt een vacuüm blender precies?
Eigenlijk werkt een vacuüm blender voor een groot deel hetzelfde als een normale blender. Eerst vul je de blenderkan met al jouw favoriete ingrediënten, dan sluit je deksel en druk je de startknop in. Alleen voegt de vacuüm blender een extra stap toe aan het mixproces. Voordat de vacuüm blender de ingrediënten mixt, zuigt deze eerst alle lucht uit de kan. Doordat de zuurstof verdwijnt, rekken de ingrediënten iets uit. Hierdoor gaat het snijden en mixen soepeler en gelijkmatiger.