Wat is de fullSteam Plus functie op een Siemens oven?
Meer vitamines
Met de fullSteam Plus functie houd je tot 25 procent meer vitamines en tot 54 procent meer voedingsstoffen dan wanneer je normaal bakt. Dit komt omdat de waterdamp je eten niet aanraakt. Hierdoor is je eten voller van smaak. Bakken met fullSteam is ook gezonder dan normaal bakken, omdat je geen boter of olie gebruikt.
Sneller klaar
Met Steam Plus stoom je op 120 graden Celsius in plaats van de standaard 100 graden Celsius. Hierdoor is eten tot 50 procent sneller klaar. Handig, als je na een lange dag nog een hele maaltijd wil bereiden. Hoewel je op een hogere temperatuur stoomt, droogt je eten niet uit. Zo blijft je vlees mals en houden je groenten hun kleur.
Knapperige broodjes en opwarmen
Je maakt niet alleen hele gerechten met de volwaardige stoomfunctie, maar bakt ook broodjes knapperig af zonder dat de binnenkant uitdroogt. Ook pizza’s krijgen hiermee een knapperige rand. Je gebruikt de fullSteam Plus functie ook voor het opwarmen van gerechten. Deze drogen niet uit, zoals bij een magnetronfunctie. Zo blijven je restjes van de vorige dag ook lekker smaken.