Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Jorn

Samsung The Frame 2022 vs Samsung The Frame 2021

De Samsung The Frame staat bekend om zijn stijlvolle design, de verwisselbare lijst om het scherm en de optie waarmee je kunst op de tv toont. Ieder jaar brengt Samsung een vernieuwde Frame op de markt. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de Samsung The Frame uit 2022 en hoe hij verschilt van zijn voorganger.

Vergelijking Samsung The Frame 2022 vs. 2021

Vergelijking The Frame 2022 en The Frame 2021

The Frame 2022 The Frame 2021
QLED scherm Ja Ja
Mat scherm Ja Nee
Art Mode Ja Ja
Verwisselbare lijst Ja Ja
Schermvullend smart menu Ja Nee

Mat scherm

Mat scherm van de Samsung The Frame 2022

The Frame 2022: nauwelijks reflecties dankzij mat scherm

De belangrijkste toevoeging aan de nieuwste The Frame televisie is het matte scherm. Dankzij dit scherm heb je minder last van reflecties, omdat het licht uitsmeert in plaats van direct reflecteert. Dit is niet alleen handig wanneer je televisie kijkt, maar ook wanneer je schilderijen toont op je The Frame televisie. Het matte scherm zorgt ervoor dat de tv nog meer op een echt kunstwerk aan de muur lijkt.

Geen mat scherm op de Samsung The Frame 2021

The Frame 2021: geen mat scherm, af en toe reflecties

De Samsung The Frame uit 2021 heeft geen mat scherm, waardoor reflecties van zonlicht of lampen in je kamer storender zijn. Wanneer de tv recht tegenover een raam staat, reflecteert het buitenlicht overdag waarschijnlijk in het scherm. Deze reflecties worden nog duidelijker wanneer je de Art Mode inschakelt. Als het scherm donkerder is, zijn de reflecties nog duidelijker. Hierdoor is het bij de Samsung The Frame uit 2021 belangrijker dat je nadenkt waar je je hem hangt of neerzet.

Smart menu

Schermvullend smart menu van de Samsung The Frame 2022

The Frame 2022: schermvullend, nieuw smart menu

Het Tizen smart menu ziet er dit jaar anders uit dan de voorgaande jaren. Dit menu is nu namelijk schermvullend, in plaats van een rij tegels onder in het beeld. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van geïnstalleerde apps, aangesloten apparaten en aanbevolen content. Aan de zijkant van het menu heb je ook gemakkelijk toegang tot het gaming menu en de Art Store. Het nadeel is dat je niet verder kijkt terwijl je door het menu navigeert.

Oudere versie van de smart hub op Samsung The Frame 2021

The Frame 2021: oudere versie met rij tegels

De Samsung The Frame uit 2021 heeft nog het oudere smart menu in de vorm van een rij tegels onder in het beeld. Hier scrol je door je geïnstalleerde apps. Pas wanneer je blijft staan op een app, zoals Netflix, verschijnt er een balk met aanbevolen content. Vergeleken met het nieuwe smart menu is dit dus een extra stap voordat je deze suggesties ziet. Het voordeel van dit menu is wel dat je nog steeds ziet wat je aan het kijken was, terwijl je het menu gebruikt.

Conclusie

De Samsung The Frame televisies uit 2022 en uit 2021 zijn allebei stijlvolle televisies die uitblinken in hun ontwerp. Het dunne scherm hangt als een echte lijst aan de muur en met de Art Mode toon je gemakkelijk kunstwerken en foto's. Het grootste verschil tussen de 2 tv's is dat de Frame uit 2022 een mat scherm heeft. Hierdoor heb je minder last van reflecties wanneer je tv kijkt of kunst toont. Daarnaast is het menu van de nieuwste The Frame schermvullend.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.