Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Jorn

Specialisten review van de Samsung The Frame 2022

In 2022 introduceert Samsung weer een nieuwe The Frame. Deze populaire televisie hangt als een schilderij strak tegen de muur. De nieuwste versie heeft een mat scherm, waardoor je nauwelijks storende reflecties ziet. Ik ging langs bij Samsung om de tv te testen. In deze review lees je wat ik van de nieuwe The Frame vond en licht ik de belangrijkste eigenschappen uit.

Samsung The Frame 55LS03B (2022)

4K (UHD) | Smart tv: Tizen | 100 Hz
1.109,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij het matte scherm en de lichtsensor tover je de televisie om tot een echt schilderij.
  • Je sluit al je randapparatuur met een transparante kabel op de tv aan via de One Connect Box.
  • Het 10 bit QLED scherm zorgt voor een rijke, gedetailleerde kleurweergave en een hoge helderheid.
  • Door de edge lit local dimming zijn zwarte delen van het beeld niet altijd echt diepzwart.
  • Je moet de verwisselbare lijst aanvragen bij Samsung wanneer je de tv ontvangen hebt.

Eerste indruk van de Samsung The Frame

Eerste indruk van de Samsung The Frame

Het eerste dat mij opvalt aan de Samsung The Frame uit 2022 is het matte scherm. Dit zie ik eigenlijk zelden op televisies, maar werkt erg goed tegen reflecties. Op de plek waar ik The Frame test, hangt hij naast de versie van vorig jaar. Hierdoor zie ik het verschil tussen de 2 schermen meteen. Het felle daglicht van buiten zorgt voor storende reflecties op het scherm van The Frame uit 2021. Bij de nieuwste The Frame heb ik hier nauwelijks last van.

Gedetailleerde kleurweergave

Kleurweergave van de Samsung The Frame

Hoewel het bijzondere ontwerp de belangrijkste eigenschap van de Samsung The Frame is, test ik natuurlijk ook de beeldkwaliteit. Wanneer ik een natuurdocumentaire aanzet via Netflix, merk ik meteen de voordelen van het 10 bit QLED scherm. Ik zie allerlei verschillende tinten blauw in een heldere oceaan, zonder dat het blauw levendigheid of felheid verliest. Zeker bij HDR beelden merk ik het brede kleurbereik en het grote kleurvolume van QLED.

Prima contrast, geen diepe zwartwaarden

Contrast van de Samsung The Frame

Omdat de Samsung The Frame edge lit local dimming heeft, verwacht ik dat de tv geen krachtig contrast heeft. Toch ben ik positief verrast bij sommige beelden. Bij een zonsondergang tussen de bergen zie ik dat schaduwen nog best donker zijn vergeleken met de heldere lucht. Hierdoor zien deze beelden er realistischer uit. Beelden van bijvoorbeeld een nachtelijke hemel bewijzen wel de tekortkomingen van edge lit local dimming. Om een heldere maan tegen een donkere lucht zie ik een wit-grijze gloed. Bij de meeste beelden zal dit alleen niet echt opvallen.

Standaard kijkhoek, weinig reflecties

Matte scherm van de Samsung The Frame

Wanneer ik naast de tv sta, merk ik dat de kleuren en het contrast wat achteruitgaan. Hoewel ik het beeld nog steeds zie, is de kwaliteit niet zo goed als wanneer ik recht voor de tv sta. Wanneer je met een grote groep tv kijkt, zullen de mensen aan de zijkant van de bank een iets minder levendig beeld zien. Het matte scherm werkt erg goed tegen reflecties. Het smeert reflecties eerder uit dan dat het direct reflecteert, waardoor ze minder storend zijn.

Bijzonder ontwerp met houten lijst

Ontwerp van lijst van de Samsung The Frame

De belangrijkste eigenschap van deze tv is natuurlijk het bijzondere ontwerp. Met de meegeleverde beugel hang je de tv echt strak tegen de muur. Er zit nauwelijks ruimte tussen de wand en de rand van de tv. Wanneer je bij Samsung een lijst in een kleur naar keuze bestelt, maak je het plaatje compleet en hangt er een echt schilderij aan de muur. De One Connect Box maakt de opstelling nog netter. Je sluit op dit kastje al je randapparatuur aan, terwijl er naar de tv zelf maar één transparante kabel loopt. Hierdoor behoud je het strakke ontwerp van de Samsung The Frame.

Kunst aan de muur dankzij de Art Store

Art Store en Art Mode van de Samsung The Frame

Een houten lijst met een zwart scherm erin is natuurlijk een raar gezicht. Daarom heb je via The Frame toegang tot de Art Mode. Hiermee toon ik gemakkelijk allerlei kunstwerken in verschillende stijlen. De helderheid past zich dankzij de helderheidssensor aan, waardoor het net lijkt alsof ik naar een echt schilderij kijk. Het matte scherm voorkomt ook nog eens reflecties. Voor een ruimer aanbod aan kunst sluit je een betaald abonnement af op de Art Store van Samsung.

Prima geluid voor normaal gebruik

Geluid van de Samsung The Frame

De Samsung The Frame heeft 2 speakers en geen subwoofer. Hierdoor is het geluid prima voor bijvoorbeeld een talkshow of reality tv, maar mis ik een krachtig basgeluid bij een spannende film. De soundbar die je hier op de foto ziet, is niet inbegrepen bij The Frame, maar wel speciaal ontworpen voor deze televisie. Deze Ultra Slim soundbar past goed bij het strakke ontwerp van The Frame. Kijk je graag naar films en series? Dan raad ik zeker het gebruik van een losse soundbar aan bij The Frame.

Overzichtelijk, beeldvullend smart menu

Smart menu van de Samsung The Frame

Het smart platform van Samsung tv's in 2022 heeft een nieuw ontwerp. In plaats van een rij tegels onder in beeld zie ik een schermvullend menu met een overzichtelijke rij apps en suggesties voor films en series. Daarnaast schakel ik hier gemakkelijk naar de Ambient Mode, Art Mode en het game menu. Het menu ziet er strak uit en ik vind het erg makkelijk in gebruik. Het menu reageert erg snel, waardoor ik zo een film uitkies via apps als Netflix, Amazon Prime Video en Apple TV+.

Energiezuinige afstandsbediening

One Remote van de Samsung The Frame

De afstandsbediening is dezelfde als die van vorig jaar, namelijk de Solar One Remote. Deze compacte, prettige afstandsbediening heeft een beperkt aantal knoppen, waardoor hij er strak en netjes uitziet. Via de app sneltoetsen start ik met één druk op de knop Netflix, Amazon Prime Video of Disney+. Aan de achterkant van de One Remote zit een zonnepaneeltje. Deze laadt de afstandsbediening op met zon- én kunstlicht. Hierdoor hoef je nooit meer de batterijen van de afstandsbediening te vervangen.

Conclusie

4K (UHD) | Smart tv: Tizen | 100 Hz
1.109,-
niet meer leverbaar

Met de nieuwe Samsung The Frame ben je verzekerd van een stijlvolle en bijzondere tv, die ook wanneer hij uitstaat een toevoeging is aan je interieur. Het nieuwe matte scherm houdt reflecties tegen en zorgt ervoor dat de tv er in Art Mode echt uitziet als een schilderij. Het QLED scherm zorgt voor een levendige kleurweergave. De geluidskwaliteit volstaat meestal niet voor een meeslepende kijkervaring en het contrast is niet altijd krachtig genoeg voor realistische kleuren. Ondanks dat is The Frame uit 2022 een elegante tv en een mooi kunstwerk.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.