Kamado Joe Classic I vs Classic II vs Classic III
Bekijk de Kamado Joe Classic III, Classic II en Classic I
Vergelijking Kamado Joe Classic I en Classic II en Classic III
Specificaties | Kamado Joe Classic III | Kamado Joe Classic II | Kamado Joe Classic I |
---|---|---|---|
Opbergruimte in onderstel | Ja | Nee | Nee |
Aantal grill hoogtes | Drie | Twee | Twee |
Air lift scharnier | Ja | Ja | Nee |
Kontrol Tower Top Vent | Ja | Ja | Nee |
RVS houtskoolmand | Ja | Nee | Nee |
SloRoller | Ja | Nee | Nee |
Temperatuurbeheersing
Classic I: standaard Top Vent
De Kamado Joe Classic I heb je goed controle over de temperatuur waarop je grilt. Hij heeft namelijk een standaard Top Vent ventilatiesysteem. Dit zit boven op de barbecue en bestaat uit een draaibare schijf met meerdere luchtgaten. Je draait de schijf open of dicht en past zo de hoeveelheid lucht aan die door de barbecue stroomt.
Classic II: Kontrol Tower Top Vent
Met de Kamado Joe Classic II heb je meer controle over de temperatuur en hitteverdeling in de barbecue. Zo grill je meer uiteenlopende gerechten op zowel hoge als lage temperaturen. In tegenstelling tot de Kamado Joe Classic I heeft de Classic II namelijk een Kontrol Tower Top Vent ventilatiesysteem, wat zorgt voor een betere temperatuurcontrole. De temperatuurregeling verandert namelijk niet als je de deksel open en dicht doet, wat bij standaard ventilatieroosters wel gebeurt.
Classic III: Kontrol Tower Top Vent en houtskoolmand
De Kamado Joe Classic III heeft de meest nauwkeurige hitteverdeling van alle modellen. Naast de Kontrol Tower Top Vent heeft de Classic III een meegeleverde rvs houtskoolmand. Plaats de mand in de vuurbak voor een verbeterde zuurstofdoorvoer. Dit betekent dat je de temperatuur gemakkelijker beheerst en gerechten rookt. Ook maak je de barbecue gemakkelijker schoon, omdat je met de houtskoolmand de houtskool in één keer verwijdert uit de barbecue.
Deksel
Classic I: zonder Air Lift Hinge
Als je een stuk vlees wilt omdraaien, til je de deksel van de Kamado Joe Classic I helemaal omhoog. Je verliest hierdoor een deel van de hitte die in de barbecue zit. Wil je dit voorkomen? Dan moet je zelf de deksel vasthouden op de gewenste stand. Door het keramische materiaal kan dit zwaar zijn. De rand van de deksel is gemaakt van velt. Dit zorgt voor een zachte sluiting van de deksel en beschermt het materiaal van jouw barbecue.
Classic II en III: met Air Lift Hinge
De Kamado Joe Classic II en Classic III hebben een Air Lift Hinge systeem in de deksel. Hierdoor laat je de deksel op elke gewenste stand staan zonder dat je hem zelf vasthoudt. Zo verlies je minder warmte als je jouw gerechten controleert en omdraait. Ook is de rand van de deksel gemaakt van fiberglass. Dit materiaal houdt warmte extra goed vast en heeft een langere levensduur dan vilt.
Bereidingsmogelijkheden
Classic I en II: 2 hoogtes en zonder SloRoller
Zowel de Kamado Joe Classic I als de Classic II hebben een grillrooster met 2 verschillende hoogtes. Hiermee gril je zowel direct als indirect. Leg bijvoorbeeld een stuk vlees op de lage stand, dicht bij het vuur, en gril op hoge temperatuur. Wil je een stuk vlees of groente langzaam laten garen? Dan plaats je het eten op het bovenste rooster, verder weg van het vuur. Je gebruikt de 2 verschillende grillhoogtes tegelijkertijd, want de roosters hebben een halve cirkelvorm.
Classic III: 3 hoogtes en met SloRoller
Vergeleken met de Classic I en II heeft de Classic III 3 verschillende grillhoogtes. Zo bepaal je nog nauwkeuriger hoe dicht je de gerechten op het vuur grilt of juist van het vuur afhaalt. De Classic III heeft daarnaast een meegeleverde SloRoller. Als je op lage temperatuur grilt, zorgt de SloRoller ervoor dat de rook en hitte goed verdeeld worden door de barbecue. Dit geeft hetzelfde effect als een rookoven.
Conclusie
Ga voor de Classic II voor volledige controle over de hitteverdeling en veel grillmogelijkheden, waaronder roken. Kies de Classic II als je gerechten niet wilt roken en genoeg hebt aan alle andere grillmethodes. De Classic I is geschikt voor iedereen die regelmatig grilt, maar geen behoefte heeft aan extra snufjes en grilltechnieken.