6 tips om de accuduur van je IP camera te verlengen
Aan de slag met de accu van je slimme IP camera
De accu van een slimme IP camera die nooit iets opneemt is 7 maanden. Slimme camera’s nemen beelden op wanneer ze beweging opmerken. Wanneer dit 20 tot 25 keer per dag gebeurt, gaat je batterij nog maar 1 maand mee. Het komt zelfs voor dat batterijen binnen 2 weken al leeg zijn. We leggen met deze 6 tips uit hoe je het energieverbruik van je camera vermindert.
- Tip 1: verminder het aantal meldingen
- Tip 2: kijk minder vaak naar de live beelden
- Tip 3: zorg voor goed internet
- Tip 4: houd de camera warm
- Tip 5: vervang je batterijen
- Tip 6 gebruik toch netstroom
Tip 1: verminder het aantal meldingen
Een slimme IP camera bedenkt zich elk moment of hij beweging ziet. Wanneer dit zo is, begint hij met opnemen en stuurt de camera een screenshot naar je smartphone. Zorg dat je onder de 5 meldingen per dag komt voor een zo lang mogelijke batterijduur. Dit doe je door in de instellingen van je camera tijdschema’s in te stellen, zodat de camera niet aangaat wanneer jij thuis bent. Stel daarnaast detectiezones in, zo krijg je geen meldingen van mensen die alleen langslopen.
Tip 2: kijk minder vaak naar de live beelden
Het geeft een fijn gevoel als je even naar de live beelden van je camera kijkt en je ziet dat de kust veilig is. Dit live kijken kost wel veel energie voor je camera. Probeer dit dus niet te vaak te doen. Probeer ‘s nachts nog minder te kijken, de nachtvisie van je camera kost namelijk nog meer energie. Kijk kortom alleen naar de live beelden als dat nodig is.
Tip 3: zorg voor goed internet
Het kost je IP camera meer energie om beelden te versturen met een zwak internetsignaal. Zorg daarom dat het internetsignaal bij je camera sterk is door daar met je mobiel het internet te testen. Als het signaal zwak of instabiel is, weet je dat het instabiele internet een reden is dat de batterij snel leeggaat. Lees in het artikel hieronder hoe je voor een goed wifi signaal zorgt bij je IP camera.
Tip 4: houd de camera warm
Batterijen gaan snel leeg als het heel koud is. Let dus nog meer op bovenstaande tips wanneer het kouder is dan 3 graden Celsius. Koudere temperaturen zorgen dat er meer energie verlorengaat. Onder het vriespunt laden batterijen zelfs helemaal niet meer op. Je kunt de camera bedekt ophangen, maar hij zal nog steeds regelmatig koud worden bij je buitencamera. Het enige wat je kan doen, is de camera iets minder vaak gebruiken als het koud is.
Tip 5: vervang je batterijen
Oudere oplaadbare batterijen gaan sneller leeg dan nieuwe batterijen. De technische levensduur van een oplaadbare batterij is ongeveer 3 jaar. Zorg dat je de batterijen vaak vervangt en dat je eventueel reservebatterijen hebt. Die reserve batterijen gebruik je natuurlijk ook terwijl je de huidige batterij oplaadt.
Tip 6: gebruik toch netstroom
Soms moet je de camera toch aansluiten op netstroom, de batterijen van je camera’s blijven te snel opgaan en het opladen duurt steeds langer. In sommige situaties zoals bij een drukke voordeur raden we toch een IP camera op netstroom aan. Veel IP camera’s hebben ook een bedrade aansluiting, in dat geval heb je alleen nog een stroombron bij je camera nodig.