Op welke manieren bewaar je beelden met een IP camera?
In de cloud
Een camera met cloudopslag bewaart de beelden niet lokaal, maar stuurt ze naar de cloud. Dit is een soort online opslagruimte. Voorbeelden van bekende clouddiensten zijn Dropbox en Google Drive. Vaak heeft de fabrikant een eigen clouddienst. Doordat je de beelden online bekijkt, kun je er overal bij. Ook als je niet in de buurt van de camera bent. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.
- Beelden in de cloud kijk je altijd en overal terug vanaf je smartphone of tablet.
- Meestal moet je voor cloudopslag een betaald abonnement afsluiten.
Op een SD kaart
Een IP camera heeft geen harde schijf. Wel stop je in sommige camera’s een geheugenkaart. Zo bewaar je beelden lokaal in plaats van online. Je hebt dus geen extra abonnement nodig. Je bekijkt de opnames via de app of door de SD kaart in je laptop, smartphone of tablet te plaatsen.
- Doordat je de beelden lokaal opslaat, hoef je geen cloudabonnement af te sluiten.
- Op een SD kaart kun je vaak minder beelden kwijt dan in de cloud.
Op een NAS
Met een NAS zet je een soort eigen clouddienst op. Hiermee bewaar je al je bestanden via internet. Zo kun je ze altijd via je smartphone of tablet bekijken. Verder kun je op een NAS dagen aan beeldmateriaal kwijt. Wel heb je voor het installeren van een NAS enige technische kennis nodig.
- Je kunt je opgenomen beelden overal via internet bekijken.
- De prijs van een NAS ligt veel hoger dan die van een SD kaart of cloudabonnement.
Op een pc
Verbind je jouw bewakingsbeelden vanwege privacyredenen liever niet met het internet? Gebruik dan je pc of laptop om de opnames op te slaan. Die computer is via je eigen netwerk verbonden met jouw camera.
- Doordat je de beveiligingsbeelden op je pc opslaat, blijven ze binnen jouw veilige netwerkomgeving.
- Om de beelden op te slaan moet je pc dag en nacht aan staan.