Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Jorn

Specialisten review van de LG QNED866 (2023)

De QNED866 is LG's beste QNED televisie van 2023. Deze tv toont dankzij de QNED techniek heldere en levendige kleuren. De mini-led achtergrondverlichting zorgt voor een krachtig contrast. Ik ging langs bij LG om de QNED866 te testen. In deze review lees je wat ik van deze tv vind en licht ik de belangrijkste eigenschappen uit.

LG 65QNED866RE (2023)

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | 100 Hz
1.409,-
niet meer leverbaar
  • Door de mini-led local dimming heb je weinig last van grijze gloed om heldere objecten.
  • De QNED techniek zorgt voor levendige, heldere kleuren.
  • Dankzij het 10 bit HDR scherm zie je ook subtiele kleurtinten duidelijk in beeld.
  • Omdat een subwoofer ontbreekt, hoor je lagere tonen minder goed tijdens bijvoorbeeld een actiefilm.

Eerste indruk van de LG QNED866

Eerste indruk van de LG QNED866

Wanneer ik voor de LG QNED866 sta, valt het meteen op hoe kleurrijk en helder het beeld is. Daardoor valt de tv erg op tussen de andere televisies. Ik zie ook dat het ontwerp anders is dan vorige jaren. In plaats van een brede voet in de vorm van een halve maan, staat het scherm dit jaar op een stevige, stalen voet die minder ruimte inneemt. Voor deze review test ik de 65 inch versie, maar de QNED866 is ook beschikbaar als 55 inch, 75 inch of 86 inch.

Felle kleuren en hoge helderheid

Kleuren en helderheid van de LG QNED866

De QNED techniek van LG combineert de voordelen van quantum dots met NanoCell technologie. Dat betekent dat zowel koude tinten als warmere kleuren levendig en helder in beeld komen. Zo zie ik bij een rood beeld met rozenblaadjes veel verschillende tinten rood en zien de kleuren er fel uit. Ook bij een beeld van een landschap met blauwe lucht zie ik veel kleurdetails en spat het blauw van het scherm. De hoge helderheid maakt deze felle kleuren nog levendiger.

Sterk contrast, nauwelijks blooming

Zwartwaarden en contrast van de LG QNED866

De QNED866 heeft mini-led achtergrondverlichting. Er zitten duizenden kleine led lampjes achter het scherm die individueel oplichten en dimmen. Hierdoor zijn donkere delen van het beeld erg donker en heldere delen juist heel licht. Als ik een beeld bekijk met sterretjes op een zwarte achtergrond, komen de vonken erg fel in beeld. Om de vonken heen zie ik nauwelijks een grijze gloed, terwijl de zwarte achtergrond diep zwart is. Zo zien donkere beelden er realistisch uit.

Goede kijkhoek, weinig reflecties

Kijkhoek en reflecties van de LG QNED866

Wanneer ik in een hoek voor de televisie sta, merk ik dat het contrast en de kleurweergave niet snel achteruitgaan. Dit komt doordat de QNED866 een IPS scherm heeft. Dit type scherm heeft een betere kijkhoek dan de meeste LED-LCD televisies. Zo kijk je gerust met een groep vrienden of de hele familie naar een sportwedstrijd, terwijl iedereen dezelfde beeldkwaliteit ziet. Dankzij de hoge helderheid zie ik ook weinig storende reflecties in het scherm.

Prima geluid voor normaal gebruik

Geluid van de LG QNED866

De QNED866 heeft 4 speakers. Wanneer ik bijvoorbeeld een beeld van een langsrijdende trein bekijk, hoor ik vooral de hogere tonen van de trein. Deze klinken helder en gedetailleerd. Ik mis wel het lagere denderen van de wielen op het spoor, omdat de tv geen subwoofer heeft. Het geluid is goed genoeg wanneer je vooral live tv kijkt. Stemmen van bijvoorbeeld de nieuwslezer klinken duidelijk en helder. Wanneer je graag films en series kijkt, mis je de lagere bastonen. Ik raad daarom een externe soundbar aan voor ruimtelijker en voller geluid.

Simpel, maar stevig ontwerp

Ontwerp van de LG QNED866 tv

Dankzij de compactere voet in het midden onder het scherm staat de tv steviger dan de QNED televisies van vorige jaren. Wanneer ik licht tegen het scherm duw, geeft de tv nauwelijks mee. Ook ziet de tv er dankzij de strak ontworpen voet netjes uit. Het ontwerp van het scherm is simpel, maar stijlvol. Om het scherm zit een dunne kunststof rand. Met een dikte van nog geen 5 centimeter, hangt de tv ook strak tegen de muur wanneer je hem ophangt.

Prettige Magic Remote

Magic Remote afstandsbediening van de LG 866 QNED tv

De QNED866 bestuur ik met de bekende LG Magic Remote. Deze afstandsbediening werkt met simpele bewegingen van je hand. Als ik de Magic Remote op het scherm richt, verschijnt er een cursor in beeld. Met deze cursor selecteer ik gemakkelijk opties in het menu of navigeer ik door Netflix. Gebruik je liever gewoon de knoppen? De afstandsbediening heeft ook genoeg toetsen, bijvoorbeeld sneltoetsen naar streamingdiensten.

Uitgebreid smart menu

WebOS Smart menu van de LG QNED866

Met het LG WebOS smart menu heb ik snel toegang tot streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Wanneer ik het menu open, zie ik meteen de geïnstalleerde apps. Ook vind ik hier menu's die specifiek voor bepaalde gebruikssituaties zijn. Zo is er een gaming menu, waar alle gaming instellingen overzichtelijk bij elkaar staan. Ik merk dat het menu vloeiend en snel beweegt, waardoor ik in een handomdraai een film opzet.

Conclusie

4K (UHD) | Smart tv: WebOS | 100 Hz
1.409,-
niet meer leverbaar

De LG QNED866 is een televisie die bij je past wanneer je vaak tv kijkt in een verlichte kamer en wilt dat je content realistisch in beeld komt. Dankzij de hoge helderheid heb je weinig last van reflecties. De mini-led achtergrondverlichting zorgt voor een krachtig contrast, waardoor films en series realistisch in beeld komen. Het geluid is niet erg krachtig en vol, waardoor je voor een meeslepende kijkervaring een externe soundbar nodig hebt.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.