Hoe kies je een massagekussen?
Massagekussen kiezen
Er zijn verschillende soorten massagekussens met verschillende functies. Stel jezelf de volgende vragen en vind een massagekussen die bij jou past.
- Welk lichaamsdeel wil je masseren?
- Wil je voorgeprogrammeerde massageprogramma's?
- Wil je de massage aanpassen op je lichaam?
Welk lichaamsdeel wil je masseren?
Massagekussens voor je rug
Met de meeste massagekussens masseer je specifiek je rug. De rug is vaak het snelst vermoeid, pijnlijk of stijf bij veel mensen. Tillen, lopen, rennen of juist hele dagen zitten of staan, het is soms allemaal even te veel voor je rug. Een massagekussen voor je rug komt dan goed van pas. Hiermee ontspan je de spieren in je rug.
Massagekussens voor je rug, nek en zitvlak
Er zijn veel massagekussens die bijna alle lichaamsdelen masseren en geen zone overslaan. Zo masseer je bijvoorbeeld je rug, nek en zitvlak. Tijdens of voor de massage bepaal jij welke massagezone het apparaat masseert. Hierdoor masseer je alleen het lichaamsdeel dat nodig is.
Massagekussens voor je nek
Met een massagekussen voor je nek ontspan je de spieren in je nek. Een stijve of pijnlijke nek komt vaak door te veel spanning op de nek-en schouderspieren. Dit zorgt voor hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid tot gevolg. De spanning in de spieren van de schouders en de nek vermindert door de massage en je komt even helemaal tot rust.
Massagekussens voor je benen en armen
Er zijn ook kleine massagekussens die je voor verschillende lichaamsdelen gebruikt. Je plaats ze bijvoorbeeld onder je benen of voeten. Dit is handig wanneer je vaak last hebt van verschillende lichaamsdelen of een massagekussen zoekt die je gemakkelijk meeneemt en overal gebruikt. Deze kleine, maar doelgerichte massagekussens hebben namelijk niet per se een stoel of stevige bank nodig voor de massage.
Wil je voorgeprogrammeerde massages?
Bij sommige massagekussens kies je uit voorgeprogrammeerde massages. Deze programma's hebben een vastgestelde tijdsduur, gaan automatisch verschillende zones af en passen meerdere technieken toe. Het lijkt dan alsof je echt door een masseur gemasseerd wordt. Elk massageprogramma biedt vaak een andere ervaring.
Wil je de massage aanpassen op je lichaam?
Bij de uitgebreide massagekussens kies je verschillende massagezones zoals onderrug, bovenrug, nek of zitvlak. Je bepaalt dus zelf welke zones het massagekussen op welk moment masseert. Bij sommige apparaten pas je ook de intensiteit van de massage aan. Houd je van een stevige massage? Dan kies je een hogere intensiteit. Wanneer je begint met de massages, wil je misschien eerst even wennen aan de massagetechniek. Je gaat dan voor een lagere stand en kijkt of je het gewenste effect bereikt.
Wanneer is een massagekussen niet geschikt voor jou?
Soms kies je beter niet voor een massagekussen. Lees onderstaande punten goed en voorkom misverstanden. Twijfel je alsnog? Raadpleeg dan je huisarts.
- Gebruik een massagekussen niet ter ondersteuning of vervanging voor medische apparaten en/of toepassingen.
- Chronische aandoeningen en symptomen verslechteren misschien door het gebruik van een massagekussen, vraag daarom altijd eerst advies aan een arts.
- Neem eerst contact op met je arts als je; zwanger bent, een pacemaker hebt, kunstmatige gewrichten of elektronische implantaten hebt; lijdt aan storingen van de bloedsomloop, diabetes, trombose, spataders, open wonden, kneuzingen, gescheurde huid, aderontstekingen.
- Massagekussens zijn over het algemeen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar we raden begeleiding van een volwassene aan.