Hoe maak je crème brûlée met je stoomoven?
Wat heb je nodig?
Manon kookt een kerstdiner met een stoomoven. Hoe je dit toetje maakt, vertellen wij in dit artikel. Om het dessert te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 90 milliliter eidooier (dat zijn de dooiers van ongeveer 6 medium eieren)
- 50 gram witte suiker
- 250 milliliter slagroom
- ½ theelepel zout
- Een scheutje vanille aroma
- Rietsuiker om te branden
- Cantuccini koekjes of andere koekjes die jij lekker vindt.
- Een brander
- 4 kommen
Stap 1: mix de ingrediënten
Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een kom. Meng de ingrediënten door elkaar heen met een mixer of garde. Doe dit niet te lang, maar ook niet te kort. Wanneer je alles goed door elkaar hebt geroerd, verdeel je het mengsel over 4 kommen.
Stap 2: stel de oven in
Schuif de kommen in de oven. Heb je een Siemens stoomoven? Kies dan verwarmingsmethode 4D hetelucht en stel de temperatuur in op 90 graden Celsius. Selecteer bij een ander merk de turbo hetelucht stand. Vervolgens kies je bij een Siemens stoomoven stand 1 voor de stoomtoevoer, deze stand heet gering. Bij een andere stoomoven kies je de lichtste stoomstand. Heb je geen stoomoven? Dan sla je dit over. Bak het dessert af in ongeveer 20 tot 22 minuten.
Stap 3: brand de suiker
Haal de crème brûlée kommen uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi ze daarna met wat rietsuiker en karamelliseer de suiker met een gasbrander. Om het toetje nog feestelijker te maken, garneer je de kommen met een koekje.