Hoe los je de foutcodes bij een Miele oven op?
Miele foutcodes
In dit artikel vertellen wij je wat de meestvoorkomende foutcodes en storingen bij Miele ovens betekenen en hoe je ze zelf oplost.
- Foutcode F23/F32/F33: fout met pyrolyse
- Foutcode F60: fout bij ventilatie
- Foutcode F44: technische storing
- Foutcode F54: kapotte braadthermometer
- Foutcode F55: uitgeschakeld voor veiligheid
Foutcode F23/F32/F33
Deze foutcodes verschijnen bij ovens met pyrolyse. Foutcode F23 betekent dat de hoge temperatuur voor de pyrolysefunctie niet bereikt is. Vaak komt dit door veel aangekoekte etensresten die al langer in de oven zitten. Verwijder daarom eerst grote etensresten, voor je de functie opnieuw aanzet. Bij foutcode F32 en F33 is er een probleem met de deur tijdens het pyrolyse programma. Zet de oven uit en controleer of er niets tussen de deur zit.
Foutcode F60
Zie je deze code, dan is er een probleem met de ventilatie. Zet de oven uit en kijk eerst goed of de ventilator niet geblokkeerd is. Zet de oven dan weer aan en kijk of deze draait tijdens het opwarmen. Draait de ventilator niet? Dan is de motor waarschijnlijk kapot of is er iets mis met de elektriciteitsdraden. Neem hiervoor contact op met een monteur.
Foutcode F44
Zie je F44 op het display verschijnen, dan is er een technische storing. Zet de oven voor een halve minuut uit door de stekker uit het stopcontact te trekken óf door de stop in de meterkast om te zetten. Zet de oven daarna weer aan.
Foutcode F54
De foutcode F54 verschijnt bij ovens met een braadthermometer en geeft aan dat deze kapot is. Trek de thermometer voorzichtig uit de oven. Hierna verdwijnt de foutmelding automatisch. Bestel een nieuwe braadthermometer, zodat de code niet terugkomt.
Foutcode F55
De foutcode F55 betekent dat de oven zichzelf automatisch uitschakelt. Dit gebeurt vanwege veiligheidsredenen wanneer je de oven voor een hele lange tijd gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer je meerdere ovenschalen achter elkaar bereidt zonder de oven uit te zetten. Zet de oven uit en dan weer aan. Zet het programma weer aan om verder te bakken of braden.