Hoe kies je een fondueset?
Fondueset kiezen
De volgende 2 vragen helpen je bij het kiezen van een fondueset:
- Welke type fondueset heb jij nodig?
- Met hoeveel personen wil je fonduen?
Welke type fondueset heb je nodig?
Kaasfondue
Bij een kaasfondue set doop je ingrediënten in gesmolten kaas. Een traditionele kaasfondue set is gemaakt van aardewerk dat meteen reageert wanneer je de temperatuur verlaagt of verhoogt. Ook blijft de kaas niet vastkleven de onderkant van de pan. De meeste kaasfonduesets zijn ook geschikt als chocoladefondue.
Chocoladefondue
In een chocoladefondue set doop je fruit en zoetigheden in gesmolten chocolade. Je gebruikt deze set vaak tijdens het dessert. Chocoladefonduesets zijn meestal klein. Je kiest hem ook als een chocoladefontein, waarbij hij gesmolten chocolade omhoog pompt. De chocolade valt daarna weer via de fontein naar beneden.
Vleesfondue
Bij vleesfondue dompel je stukjes vlees in bouillon, zodat het vlees gaar kookt. De meeste sets hebben een antispatscherm, omdat het bouillon soms spat. Een vleesfondue set is vaak van roestvrijstaal of gietijzer. Dit materiaal houdt de warmte vast tijdens het fonduen. Sommige vleesfondue sets zijn ook geschikt als chocoladefondue.
Met hoeveel personen wil je fonduen?
Ook het aantal personen waarmee je wilt fonduen is belangrijk wanneer je een fondueset kiest. Het aantal personen van een fondueset staat aangegeven in het aantal fonduevorkjes dat je erbij krijgt. Kijk ook naar de inhoud van de pan. Een fonduepan van 1 liter kan bijvoorbeeld 4 fonduevorkjes hebben, maar met deze inhoud is fonduen met 6 personen ook mogelijk.