Wat bepaalt de bereidingskwaliteit van een oven?
De specificaties voor bereidingskwaliteit
We beoordelen de bereidingskwaliteit door te kijken naar onderstaande specificaties:
- Aantal automatische programma's
- Type ovenfuncties
- Stoomfunctie
- Minimale temperatuur
- Maximale temperatuur
- Snel voorverwarmen: zorgt dat de ovenruimte al binnen een paar minuten op temperatuur is.
- Type hetelucht: turbo hetelucht is geschikter voor het bereiden op meerdere inschuifhoogtes tegelijk.
- Temperatuurregeling oven: een oven met elektronische bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is.
Bereidingskwaliteit topklasse
Voor het beste resultaat kies je bereidingskwaliteit topklasse. De apparaten in deze categorie hebben meer dan 70% van de bovengenoemde specificaties. In deze klasse vind je voornamelijk combi ovens of combi stoomovens terug. Met de automatische programma's kiest het apparaat voor jouw gerecht de juiste instellingen. Je hoeft dan zelf niets meer te doen. Kies voor een model met sensoren om je gerecht nauwkeurig in de gaten te houden. Zo weet je precies wanneer jouw biefstuk op temperatuur is.
Bereidingskwaliteit middenklasse
De ovens in deze categorie beschikken over minstens 50% van de bovengenoemde specificaties. Zo verwarmt de ovenruimte dankzij turbo hetelucht snel en gelijkmatig. Hierdoor zijn deze apparaten geschikt voor de bereiding van meerdere gerechten tegelijk. Binnen een paar minuten bereiken ze een temperatuur van 180 graden, dus je schuift zo je kalkoen in de oven.
Bereidingskwaliteit basisklasse
Wanneer je een standaard bakoven zoekt, dan is bereidingskwaliteit basisklasse iets voor jou. Deze ovens hebben minder dan 50% van de specificaties en alleen een hetelucht- en grillfunctie. In deze categorie vind je veel apparaten met draaiknoppen. Voor een preciezere bereiding raden wij je een oven met druktoetsen aan. De temperatuur is dan nauwkeuriger en constanter.