Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Leonie

3 barbecue aanmaakmiddelen die je moet vermijden

Ga je een houtskool barbecue aansteken, dan heb je bbq aanmaakmiddel nodig. Er bestaan veilige en goede aanmaakmiddelen, maar er zijn er ook die je absoluut moet vermijden. Bijvoorbeeld omdat ze gevaarlijk zijn of slecht voor de gezondheid van jou, je eters en het milieu. In dit artikel vertellen we je welke 3 barbecue aanmaakmiddelen je moet vermijden en waarom.

1. Kies nooit voor vloeibaar aanmaakmiddel

Aanmaakmiddel

Het ziet er extreem uit zo'n steekvlam uit de bbq. Hartstikke gaaf, maar ook gevaarlijk en ongezond. Gebruik daarom nooit brandbaar aanmaakvloeistof om de bbq aan te steken. Spuit spiritus, benzine of petroleum niet direct in de kuip van je bbq of over je briketten of kolen voordat je de barbecue aansteekt. Daar komen steekvlammen en brandwonden van. Daarnaast verbrand je schadelijke stoffen die je vervolgens inademt of die via de kolen of briketten in de gerechten trekken.

2. Vermijd milieuonvriendelijke aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes

Het is een goed idee om aanmaakblokjes te gebruiken als aanmaakmiddel voor je houtskoolbarbecue. Je legt dan een handvol aanmaakblokjes in de houtskool bbq en vlammen maar. Kies alleen wel voor de milieuvriendelijke varianten. Bruine eco-aanmaakblokjes van kokosvezels zijn geurloos en niet giftig. Witte aanmaakblokjes met kerosine of andere chemische toevoegingen, moet je vermijden. Vaak stinken de blokjes als je ze aansteekt. Hierdoor gaat de smaak van je vlees achteruit en adem je giftige dampen in.

3. Gebruik geen natte natuurproducten

Denneappel

De barbecue aansteken met nat hout of vochtige dennenappels is geen aanrader. Natte, natuurlijke producten branden namelijk nauwelijks of niet. Er komt bij het verwarmen ervan vooral veel stoom, damp en rook vrij, maar weinig vuur. Je kunt dan wachten tot je een ons weegt; je barbecue wordt er niet veel warmer van. Wat je ook niet moet doen is de bbq aansteken met in spiritus gedompelde kurken. Deze zullen lekker fikken, maar zijn slecht voor de gezondheid en gevaarlijk.

Leonie
Artikel van:
Leonie Barbecue specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.