Systeemcamera's
Alle systeemcamera's
Bekijk het volledige assortiment van systeemcamera's.Systeemcamera's voor beginners
Instap modellen die je snel onder de knie hebt.Systeemcamera's voor vloggen
Met het kantelbare scherm zet je jezelf goed in beeld.
Hulp bij het kiezen van je systeemcamera
Vergelijk de systeemcamera en spiegelreflexcamera
Type beeldsensoren
Full frame sensoren
APS-C sensoren
Micro-four Thirds (MFT) sensoren
Alles over systeemcamera's
Lenzen voor verschillende gebruikssituaties
Groothoeklenzen
Portretlenzen
Telelenzen
Nog meer over systeemcamera's
Een professionele systeemcamera voor elke situatie
Of je nu content maakt voor social media of liever de natuur vastlegt: wij hebben voor elke situatie een geschikte systeemcamera.
De Nikon Z6 III is een krachtige allround camera die dankzij de semi-stacked full frame beeldsensor extra snel is. In jpeg maak je wel 60 foto's per seconde. Je filmt RAW beelden in 6K resolutie, waardoor je ze nog nauwkeuriger nabewerkt.
Je zet de Fujifilm X-T5 helemaal naar je eigen hand met de instelbare knoppen. Dit zorgt ervoor dat je hem snel bedient. Zo leg je bijvoorbeeld een spontane gebeurtenis op straat meteen vast. Door het 40.2 megapixel sensor hebben je beelden veel details.
Maak professionele foto's of video's voor opdrachtgevers met de Canon EOS R5. Hij heeft een lichtsterke full frame sensor van 45 megapixel, waarmee je haarscherpe en gedetailleerde foto's schiet. Een promotievideo voor een bedrijf film je in maximaal 8K resolutie.
De Sony ZV-E1 is geschikt voor videografen dankzij de geavanceerde full frame sensor. Je neemt hoge kwaliteit video's op die er helder uitzien en veel details bevatten. Met de 5 stops beeldstabilisatie neem je vloeiende beelden op uit de hand.
Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflexcamera?
Met systeemcamera's bereik je tegenwoordig net zoveel als met een spiegelreflexcamera. Beide camera's beschikken over goede sensoren waarmee je in verschillende lichtsituaties fotografeert en filmt. Een spiegelreflexcamera heeft een optische viewfinder. Hierdoor kijk je via de spiegel naar de werkelijkheid. In een systeemcamera zit een elektronische viewfinder, waardoor je eigenlijk naar een klein schermpje kijkt. Met een systeemcamera fotografeer je over het algemeen met meer foto's per seconde. Dit is bijvoorbeeld handig voor sport- en actiefotografie.
Wanneer kies je voor een systeemcamera?
Een systeemcamera is een digitale camera met een verwisselbare lens. Bij een systeemcamera kijk je via een digitale zoeker naar je onderwerp. Een voordeel hiervan is dat systeemcamera's vaak wat compacter en licht van gewicht zijn. Bij een geavanceerde systeemcamera pas je alle instellingen handmatig aan. Zo kies je voor de juiste belichting door de ISO gevoeligheid, het diafragma of de sluitertijd aan te passen
Welke systeemcamera is geschikt voor beginners?
Ben je op zoek naar een systeemcamera voor de beginnende fotograaf? Dan is er een groot aanbod. De meeste systeemcamera's hebben een standaard lens die je later kunt wisselen wanneer je meer mogelijkheden wilt. Begin jouw fotografie avontuur met een complete systeemcamera kit en ga direct aan de slag. Of maak de volgende stap in fotografie en ga voor een professioneel systeemcamera model. Klik op onderstaande link voor het gehele Coolblue assortiment van systeemcamera's voor beginners.
Hoe stel ik mijn camera handmatig in?
Heb je het technische deel van je camera nog niet onder de knie? Er zijn veel verschillende handmatige instellingen beschikbaar om het maximale uit je foto’s te halen. Zo kun je de foto beïnvloeden door de sluitertijd, diafragma of ISO waarde aan te passen. Klik op onderstaande link om meer informatie te lezen over het handmatig instellen van je camera. Zo weet jij straks precies welke instellingen je moet gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen.
Wat betekenen alle specificaties op mijn camera?
Een camera kan ontzettend veel en heeft dan ook allerlei specificaties. En die kunnen aardig ingewikkeld zijn. Want wat houden nou precies termen als ISO, sluitertijd en diafragma in? En wat zijn beeldsensoren en megapixels? Wij geven je in de onderstaande link advies over alle belangrijke camera specificaties. We vertellen je wat ze inhouden, wat je eraan hebt en hoe je ze gebruikt.