Hoe kies je een telefoon voor kinderen?
Een telefoon voor kinderen kiezen
Je hebt besloten dat je kind toe is aan zijn of haar eerste mobiele telefoon. In principe kan je met elke smartphone bellen en whatsappen, dus waar let je op? Vraag jezelf het volgende af:
- Past de telefoon in een tas of broekzak?
- Hoeveel wil je aan de smartphone uitgeven?
- Wil je een kids modus installeren?
- Kan de telefoon tegen een stootje?
Klein formaat
Smartphones zijn tegenwoordig bijna allemaal groot. Een kind heeft daarom altijd 2 handen nodig voor het bedienen van een telefoon. Toch raden we aan om goed naar het formaat van een telefoon voor je kind te kijken. Kies voor een toestel met een scherm van maximaal 6,5 inch, zodat de mobiele telefoon nog in de tas of broekzak van je kind past. Deze schermen zijn bovendien groot genoeg voor video's en spelletjes.
Prijs
Gaat jouw zoon of dochter zijn of haar smartphone vooral gebruiken voor bellen, whatsappen en spelletjes? Dan hoeft de eerste telefoon voor je kind niet meer dan € 300,- te kosten. Je belt, whatsappt en internet tegenwoordig met elke smartphone. De meeste telefoons hebben ook een camera waarmee je zoon of dochter foto's maakt. Let bij aanschaf wel goed op het opslaggeheugen. Wij raden minimaal 128 GB geheugen aan. Zo heeft je kind genoeg ruimte voor al zijn of haar apps en foto's.
Refurbished iPhone
Wil je een luxere smartphone tegen een lage prijs? Kijk dan eens bij onze Refurbished iPhones. Dit zijn gebruikte, tweedehands smartphones die volledig zijn nagekeken en gerepareerd met 100% originele onderdelen. Je weet dus zeker dat je kind een goed toestel krijgt. Dit zijn niet de nieuwste toestellen, maar ze gaan nog zeker 2 jaar mee. Denk bijvoorbeeld aan Apple iPhone X of SE. Je profiteert van aantrekkelijke prijzen. Zo heb je al een refurbished iPhone onder de € 300,-. Wel kan er een licht krasje op het scherm of de behuizing zitten.
Kids modus
Kies voor een merk dat je zelf ook hebt, zodat je met een kids modus in de gaten houdt hoe je kind zijn of haar telefoon gebruikt. Je bepaalt dan welke apps je kind downloadt en je krijgt inzicht in zijn of haar appgebruik en schermtijd. Bij een iPhone stel je dit account in via Delen met gezin op je eigen iPhone of iPad. Bij alle andere merken maak je een speciaal kinderaccount aan op de telefoon van je kind. Daarna download je de Google Family Link app op je eigen telefoon.
Bescherming
De meeste kinderen gaan iets minder voorzichtig met hun spullen om dan volwassenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral tijdens het spelen. Daarom is het handig als het toestel tegen een stootje kan. Voor extra bescherming raden wij een screenprotector en een telefoonhoesje aan. Een screenprotector voorkomt beschadigingen op het scherm, bijvoorbeeld wanneer je kind zijn of haar smartphone op de tegels laat vallen. Met een telefoonhoesje is een smartphone beter bestand tegen een val of andere ongelukjes.