Met welke boormachine boor je in tegels?
Welke boormachine heb je nodig?
Tegels zijn breekbaar. Daarom raden wij zware boormachines af. Boorhamers of combihamers gebruik je dus niet als je in tegels wil boren. In plaats daarvan kies je het beste voor een minder krachtige machine. Denk aan een accuboormachine of een schroefboormachine. Ook met een klopboormachine boor je in tegels.
Wel of geen klopfunctie?
Klopboormachines hebben een klopfunctie, waardoor je gemakkelijk door hard materiaal boort. Hoewel dat handig klinkt, zet je deze functie uit als je in kwetsbare tegels boort. Zo breken de tegels niet. Ga je in tuin- of stoeptegels boren? Dan laat je de klopfunctie wel aan. Deze tegels zijn sterk genoeg voor de krachtige klopfunctie.
Welke boor heb je nodig?
Met de verkeerde boor, maak je niet succesvol gaten in tegels. Je hebt daarom een speciale tegelboor nodig. Een tegelboor herken je aan de scherpe punt. Je boort door deze punt precies op één plek, waardoor de boor niet wegschiet en de tegel niet beschadigt. Zonder een tegelboor boor, kom je niet door het harde oppervlak van een tegel heen of gaat de tegel kapot. Ben je door de tegel heen? Boor dan verder met een boor en boormachine voor het materiaal eronder. Achter de tegel zit bijvoorbeeld steen of beton.
Conclusie
Tegels zijn breekbaar, waardoor je het beste een minder krachtige boormachine gebruikt. Denk aan een schroefboormachine of een klopboormachine. Zet bij een klopboor wel de klopfunctie uit, zodat je de tegels niet beschadigt. Ook heb je een tegelboor nodig. Hiermee boor je gemakkelijk en precies door het harde materiaal heen.