Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Caitlin

Wat zijn de voordelen van inductie koken?

Koken op inductie heeft een aantal voordelen. Zo wordt de kookplaat zelf niet warm, waardoor het een stuk veiliger koken is. Ook warmt een inductiekookplaat veel sneller je pannen op, waardoor je minder lang met koken bezig bent. Dankzij het gladde oppervlak maak je de kookplaat bovendien eenvoudig schoon.

Veilig koken

Hand op kookplaat

Wanneer je op inductie kookt, wordt de bodem van de pan warm in plaats van de kookzone. Hierdoor blijft er na het koken alleen restwarmte over, die snel afkoelt. Daarnaast maken de meeste inductiekookplaten gebruik van panherkenning. Zodra je de pan van de kookzone haalt, schakelt deze automatisch uit.

Snel opwarmen

Touchknoppen kookplaat

Bij een inductiekookplaat wordt alleen het gedeelte warm waar een pan staat. Hierdoor verlies je geen onnodige energie en warmt je pan snel op. Daarnaast hebben de meeste inductiekookplaten ook een boostfunctie. Deze zorgen ervoor dat water nog sneller aan de kook wordt gebracht, zodat jij snel klaar bent met koken.

Makkelijk schoonmaken

Inductie kookplaat van bovenaf

Een inductie kookplaat heeft een gladde oppervlakte. Hierdoor is hij gemakkelijk schoon te maken. Je haalt er na het koken een nat doekje overheen. Helemaal eenvoudig: wanneer de kookzone nog warm is verdampt het vocht automatisch waardoor je de kookplaat niet hoeft te drogen.

Caitlin
Artikel van:
Caitlin Kookplaat specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.