Wat is regenereren met een stoomoven?
Hoe werkt regenereren?
Bij regenereren combineert de combi stoomoven stoom met hete lucht, zodat jouw restjes gelijkmatig opwarmen. Tijdens het regenereren verdampt de condens, omdat het bord of de ovenschaal ook warm wordt. Zo blijft de binnenruimte vochtig en warm. Hierdoor droogt jouw eten niet uit. Je eten behoudt zijn smaak en vitamines en je merkt geen verschil met een vers gekookte maaltijd.
Hoe gebruik je het?
Zet je eten in een ovenschotel of op een bord in de oven. Gebruik geen plastic bakjes, omdat deze door de hete lucht smelten. Omdat je met stoom je eten vochtig houdt, doe je geen folie of deksel over je gerecht. Je stelt bij veel combi stoomovens ook zelf de temperatuur in van het regenereren. Handig, want zo is je maaltijd niet te warm als je gelijk wil eten.
Verschil met magnetron
Bij een magnetron warmt je eten op door de microgolven. Deze warmen het vocht in je eten op, waardoor je eten snel warm wordt. Wel droogt je eten hierdoor uit. Bij regenereren gebeurt dit niet. Door de stoominjecties komt er juist meer vocht bij het eten, waardoor de textuur van je eten niet verandert. Het regenereren duurt wel iets langer in vergelijking met het opwarmen in een magnetron. Houd rekening met een opwarmtijd van 9 tot 10 minuten.