Alles over de Meta Quest 2 VR bril
Bekijk het nieuwere model: Meta Quest 3
- Door de pancake lenzen zit er geen vervorming in het beeld, waardoor je minder last hebt van motion sickness.
- Doordat de Meta Quest 3 40 procent slanker is dan zijn voorganger, voelt deze comfortabeler op je hoofd dan de Quest 2.
- De Meta Quest 3 heeft mixed reality, waardoor je augmented en virtual reality met elkaar combineert.
- Voor PCVR heb je een extra accessoire nodig.
- Met de meegeleverde hoofdband game je minder comfortabel.
Wat is de Meta Quest 2?
De Meta Quest 2 is de nieuwe VR bril van Meta. Het is de opvolger van de Meta Quest. Deze witte VR bril is, net als de Quest, een actieve virtual reality bril. Dat wil zeggen dat je geen computer nodig hebt om de bril te gebruiken. Zo betreed je de virtuele wereld draadloos en speel je VR games zonder vast te zitten aan een kabel. Ook ondersteunt de Meta Quest 2 een verversingssnelheid van 90Hz, waardoor snelle beelden er vloeiend uitzien.
Vernieuwd aan de Meta Quest 2
Vernieuwd aan de Meta Quest 2 is uiteraard de kleur. De witte kleur volgt de huidige trend van gaming consoles, zoals de PlayStation 5, die ook wit is. Daarnaast is de Quest 2 ruim 10 procent lichter dan de Meta Quest. Dat zorgt ervoor dat je de bril langer comfortabel gebruikt en dat je geen last krijgt van je nekspieren. Ook het scherm is vernieuwd. Waar de Quest 2 losse OLED schermen heeft, gebruikt de Quest 2 1 Fast Switch - lcd scherm. Daardoor heeft de bril een resolutie van 3664 x 1920, wat bijna gelijk is aan 4K. Ook stelt iedere gebruiker de bril af voor het gamen.
Gebruiksgemak
Zoals benoemd, is de Meta Quest 2 lichter dan de Quest. Het gebruiksgemak gaat daarmee ook omhoog, want het dragen van de bril belast je nek minder. Wat software betreft, is de bril nagenoeg gelijk aan de Meta Quest, want de gebruikers vinden het huidige menu al erg gebruiksvriendelijk.
Accessoires
Voor de Meta Quest 2 zijn er uiteraard ook accessoires, waarmee je meer uit je VR bril haalt. Zo zijn er verschillende hoofdbanden, die ervoor zorgen dat de VR bril beter op je hoofd zit. Daarmee is het VR gamen met de Meta Quest 2 nog aangenamer. Van die hoofdband is er een variant met een ingebouwde batterij. Door die batterij op te laden en aan te sluiten op de Quest 2, gaat de VR bril langer draadloos mee. Daarnaast is er een Travel Case en een Link Cable. Je neemt de Meta Quest 2 mee in de Travel Case naar je vrienden. De Link Cable verbindt de Quest 2 met je pc, zodat je Rift S games op de Quest 2 speelt. Omdat de Link Cable veel langer is dan de standaard meegleverde kabel, game je met meer comfort en bewegingsvrijheid.
Wat kun je met de Meta Quest 2?
Naast gamen kun je nog meer met de bril. Denk hierbij aan het kijken van series en films of YouTube video's die VR ondersteunen of in sommige gevallen zelfs zakelijk gebruik. Zo zijn er bedrijven die een VR bril gebruiken om te ontwerpen of het geven van een medische cursus. Door de 3D wereld die je omringt met een VR bril op, is het net of je er zelf bent. Zo wordt de inzetbaarheid van virtuele realiteit steeds breder.