Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Rowan

Vergelijk de AEG 7000 met de AEG 6000 wasmachine

Je twijfelt welke AEG Lavamat wasmachine je moet nemen. Houd je niet van strijken, kies dan voor een 7000 ProSteam wasmachine. De ProSteam stoomfunctie vermindert kreukels in je kleding, waardoor je minder strijkwerk hebt. Het instapmodel, de AEG 6000 serie met ProSense, heeft deze techniek niet. In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen.

Belangrijkste verschillen tussen AEG 7000 en 6000

AEG 7000 serie AEG 6000 serie
AbsoluteCare (kleurbehoud) Nee Nee
PowerCare (schonere was) Nee Nee
ProSteam (minder kreukels) Ja Nee
ProSense (beladingssensor) Ja Ja
Energieklasse A-10%
Vulgewicht 8 - 9 kg 7 - 10 kg

Verschil in gebruiksgemak

AEG ProSteam resultaat

AEG 7000 ProSteam: minder kreukels en kort programma in

Een AEG wasmachine van de 7000 serie beschikt over zowel ProSense als ProSteam. Door iets meer voor je wasmachine te betalen, heb je er een stoomfunctie bij. Deze functie stoomt je kleding glad in de trommel en vermindert kreukels tot een derde. Zo ben je sneller klaar met strijken. Je gebruikt het losse stoomprogramma om kleding na één dag dragen binnen 25 minuten op te frissen, zonder je kleding te wassen. Naast ProSteam heeft de wasmachine ProSense. De sensor kort het programma in als je een kleine was hebt.

AEG ProSense wasmachine

AEG 6000 ProSense: kort programma in

Koop je een AEG wasmachine van de 6000 serie, het instapmodel, dan werkt de wasmachine alleen met de ProSense techniek. Dit hebben alle wasautomaten van AEG. De beladingssensor weegt de hoeveelheid wasgoed in de trommel en past hier de programmaduur op aan. Handig, wanneer je alleen wat handdoeken hebt en de wasmand niet vol krijgt. Door ProSense duurt het programma niet langer dan nodig en bespaar je energie en water. Je beschikt niet over een stoomfunctie om kreukels te verminderen.

Verschil in energieklasse

Energielabel AEG 7000 serie wasmachine

AEG 7000 serie: energieklasse A tot A-10%

De wasmachines binnen de 7000 serie hebben energieklasse A of A-10%. Dit betekent dat de wasmachine 10% zuiniger is dan klasse A. Je bespaart gemiddeld tot € 245,- over de levensduur, wanneer je voor A-10% gaat. Het verbruik op het energielabel is berekend op basis van 100 wasbeurten per jaar. Bij de berekening gaan we uit van 220 wasbeurten per jaar. Dit is het gemiddeld aantal wasbeurten per huishouden.

Energielabel AEG 6000 serie wasmachine

AEG 6000 serie: energieklasse A

Een AEG voorlader wasmachine van de 6000 serie heeft standaard energieklasse A. Je bespaart gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten over de levensduur. Houd er rekening mee dat een bovenlader wasautomaat van de 6000 serie niet energiezuinig is met energieklasse D of C. Je vult deze aan de bovenkant. Kies daarom een voorlader met energieklasse A, als je energie wil besparen.

Verschil in vulgewicht

Vulgewicht AEG wasmachine 7000 serie

AEG 7000 serie: keuze uit 8 of 9 kilogram

De 7000 serie begint vanaf 8 kilogram vulgewicht. Dit is geschikt voor kleine en middelgrote ladingen was van 2 of 3 personen. Was je regelmatig grote ladingen kleding of beddengoed? Kies dan voor een vulgewicht van 9 kilogram. Dankzij de ProSense beladingssensor past de machine het verbruik aan op iedere hoeveelheid was. Zo verbruik je nooit te veel water of energie bij een kleine lading.

Vulgewicht AEG wasmachine 6000 serie

AEG 6000 serie: vanaf 8 kilogram

Een 6000 serie wasmachine is beschikbaar vanaf 8 kilogram vulgewicht. Met dit vulgewicht was je kleine en middelgrote ladingen was van 2 of 3 personen. De 6000 serie heeft wasmachines tot maar liefst 10 kilogram. Dit is geschikt voor grote ladingen kleding van de hele week of grote stukken stof, zoals gordijnen en beddengoed. We raden deze ruime machines aan voor huishoudens van 2 personen of meer.

Verschil AEG 8000 vs. 7000 wasmachine

Wil je niet alleen een stoomfunctie, maar ook een schonere was? Kijk dan eens naar het verschil tussen de AEG 8000 serie en AEG 7000 serie. De 8000 serie wasmachine heeft PowerCare technologie, waardoor het wasmiddel zich gelijkmatig over je kleding verspreidt.

Rowan
Artikel van:
Rowan Wasmachine specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.