Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Kayleigh

HP ENVY 6020e vs Inspire 7224e vs Officejet 8124e

Twijfel je welke HP printer je aanschaft? Er zijn verschillende HP productlijnen voor verschillende gebruikssituaties. Zo gebruik je de HP ENVY voor thuis printen. De HP ENVY Photo Inspire printers zijn ook geschikt voor je thuiswerkplek en voor het printen van foto’s. Voor een thuiskantoor of klein kantoor is er de HP Officejet 8124e. Wij leggen de verschillen uit tussen de drie populairste printers in deze productlijnen.

Vergelijking

HP ENVY 6020e vs Inspire 7224e vs Officejet 8124e

HP ENVY 6020e HP ENVY Inspire 7224e HP Officejet 8124e
Gebruikslocatie Thuis Thuis Thuiskantoor, klein kantoor
Afdruksnelheid kleur 7 ppm 10 ppm 10 ppm
Afdruksnelheid zwart 10 ppm 15 ppm 20 ppm
Printresolutie 1.200 x 1.200 dpi 1.200 x 1.200 dpi 1.200 x 1.200 dpi
Formaat Medium Medium Medium
Verbruikskosten per pagina 9,0 cent 9,5 cent 5,8 cent

Gebruikssituatie

hp envy 6020e

HP ENVY 6020e: thuis

De printer is met 10 zwarte pagina’s en 7 kleurenpagina's per minuut geschikt voor thuis. Je gebruikt de printer om af en toe een verzendlabel te printen of wanneer de kinderen iets moeten afdrukken voor school. Naast printen, scan en kopieer je ook met deze printer. De HP ENVY 6020e is geen fotoprinter en drukt daarom foto’s minder scherp af. De printer heeft een middelgroot formaat, waardoor je hem gemakkelijk thuis kwijt kunt.

hp envy inspire 7224e

HP ENVY Inspire 7224e: thuis en kantoor

De HP ENVY Inspire 7224e heeft een printsnelheid van 10 kleurenpagina’s en 15 zwarte pagina’s per minuut. Dit maakt deze printer geschikt voor privégebruik en je thuiswerkplek. De HP ENVY Inspire 7224e is een all-in-one printer, waardoor je naast printen ook scant en kopieert. De printer beschikt over een speciale fotolade. Hierin passen 15 vellen waar je randloos je vakantiefoto’s op afdrukt. De printer heeft geen automatische documentinvoer, waardoor hij minder geschikt is als je vaak grote documenten scant of print.

hp officejet 8124e

HP Officejet 8124e: kantoor

De HP Officejet 8124e is geschikt voor je thuiswerkplek én een klein kantoor. De HP Officejet 8124e heeft een groot formaat, waardoor je hem niet op een klein bureau plaatst. Met een afdruksnelheid van 10 kleurenpagina’s en 20 zwarte pagina’s per minuut heb je snel jouw werkrapport in handen. Je print, scant en kopieert met deze printer. Daarnaast scan of kopieer je met één druk op de knop een stapel papier dankzij de automatische documentinvoer.

Verbruikskosten

hp cartridges

HP ENVY 6020e: middelhoge verbruikskosten

De HP ENVY 6020e heeft middelhoge verbruikskosten van 9 cent per pagina. De printer heeft geen aparte cartridge per kleur. Je kunt de kleuren dus niet los aanschaffen en bijvullen. Deze printer is geschikt voor HP Instant Ink. Dit is een maandelijks opzegbaar plan waarmee je een vast aantal pagina’s per maand print. Hierbij krijg je automatisch cartridges thuisgestuurd wanneer je inkt bijna op is. Dit is vaak voordeliger dan wanneer je zelf cartridges koopt. Met HP Instant Ink betaal je evenveel voor een kleurenpagina als voor een zwart-wit pagina.

hp cartridges

HP ENVY Inspire 7224e: middelhoge verbruikskosten

Met 9,5 cent per pagina heeft de HP ENVY Inspire 7224e middelhoge verbruikskosten. Dit maakt de printer minder geschikt als je veel kleurenpagina’s wilt printen. Je kunt de kleuren cartridges niet per kleur vervangen. Wil je voordeliger printen? Kies dan voor een printer met lagere verbruikskosten waarbij je per kleur de cartridge vervangt. Ook deze printer is geschikt voor HP Instant Ink voor een voordelige printoplossing.

hp cartridges

HP Officejet 8124e: lage verbruikskosten

De HP Officetjet 8124e heeft de laagste verbruikskosten met 5,8 cent per pagina. Wanneer je vaak print, is deze printer dus voordeliger dan een printer met hoge verbruikskosten. Deze printer heeft 4 cartridges. Zo hoef je niet alle kleuren te vervangen als er maar één kleur op is. De HP Officejet is ook geschikt voor HP+ en Instant Ink. Ook voor zakelijk gebruik zijn er printplannen waarbij je tot wel 700 pagina’s per maand print.

Draadloze mogelijkheden

hp envy bediening

HP ENVY 6020e: basis mogelijkheden

De HP ENVY 6020e gebruik je ook draadloos. Heb je een iPhone of iPad, dan print je gemakkelijk met Apple AirPrint. De printer heeft ook een ingebouwde wifi verbinding. Zo verbind je jouw smartphone met de printer en verstuur je printopdrachten. De HP ENVY beschikt niet over wifi direct, dus je hebt wel een modem nodig. Printopdrachten versturen via bluetooth is niet mogelijk bij deze printer.

hp envy inspire scherm

HP ENVY Inspire 7224e: veel mogelijkheden

Je hebt de meeste draadloze printmogelijkheden met de HP ENVY Inspire 7224e. Zo verzend je printopdrachten zonder tussenkomst van een modem of wachtwoord met wifi direct. De printer vindt automatisch jouw tablet, laptop of smartphone. Verbind je printer via bluetooth met je smartphone of laptop om zonder een externe netwerkverbinding draadloos te printen. Daarnaast beschikt de printer ook over E-mail print en Apple AirPrint. Zo heb je genoeg mogelijkheden om vanaf de bank jouw printopdrachten te versturen.

hp officejet scherm

HP Officejet 8124e: veel mogelijkheden

Met de HP Officejet 8124e verstuur je vanaf iedere locatie een e-mail met jouw printopdracht dankzij E-mail print. Dit is niet de enige draadloze printmogelijkheid. Je print ook via Apple AirPrint en wifi direct. Zo print je ook op kantoor zonder gedoe met een usb kabel. Deze printer ondersteunt geen bluetooth.

Conclusie

Als het op verbruikskosten aankomt, is de HP Officejet 8124e het voordeligst. Je print snel én goedkoop veel documenten. Dat is ideaal voor je thuiswerkplek of kantoor. Print je iets minder, maar wil je wel goede draadloze printmogelijkheden? Dan is de HP ENVY 7224e een geschikte printer voor jou. Met de speciale foto papierlade print je randloos je mooiste vakantiefoto’s. Wanneer je af en toe een retourlabel of een bonnetje voor de administratie print, heb je genoeg aan de HP ENVY 6020e.

Kayleigh
Artikel van:
Kayleigh Printer specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.