Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Rowan

Welk type inbouw vaatwasser heb je nodig?

Bij het kopen van een inbouw vaatwasser let je op een aantal belangrijke zaken. Zo bepaal je hoe je de vaatwasser in je keuken wilt wegwerken. Daarna meet je je nismaten goed op. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je inbouw vaatwasser niet past. Je hebt keuze uit 3 verschillende modellen. Op deze pagina leggen we uit welk type jij nodig hebt.

Inbouw vaatwasser kiezen

Er zijn 3 soorten inbouw vaatwassers, namelijk volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Om te bepalen welke inbouw vaatwasser jij nodig hebt, vraag je jezelf het volgende af:

  • Wat voor soort frontpaneel heb ik nodig?
  • Wat zijn de nismaten van mijn inbouw vaatwasser?
  • Hoe hoog is mijn plint?

Verschillende inbouw vaatwassers

Geïntegreerd vaatwassers

Volledig geïntegreerd

Wil je niets van je vaatwasser zien, kies dan voor een volledig geïntegreerde vaatwasser. Hiervoor heb je een frontpaneel nodig, zodat deze volledig opgaat in je keukendesign. Het bedieningspaneel zit aan de binnenkant, waardoor je de deur moet openen voor de bediening. Wil je tijdens het wassen de resttijd zien, kies dan een volledig geïntegreerde vaatwasser met vloerprojectie.

Half geïntegreerde vaatwasser

Half geïntegreerd

Een half geïntegreerde vaatwasser heeft net als een volledig geïntegreerd model een frontpaneel nodig aan de voorkant. Het verschil is dat een half ingebouwd model het bedieningspaneel aan de buitenkant heeft. Een voordeel is dat je de vaatwasser ook bedient als de deur dicht is. Een nadeel is dat je het bedieningspaneel altijd ziet.

Onderbouw vaatwassers

Onderbouw

Een onderbouw vaatwasser plaats je onder je keukenblad. Je hebt geen frontpaneel nodig, waardoor je recht tegen je vaatwasser aan kijkt. De vaatwasser is met de deur dicht van buitenaf te bedienen. Een nadeel is dat de automaat door het ontbreken van een frontpaneel niet volledig in je keuken opgaat.

Meet de juiste nismaten

Nismaten inbouw vaatwasser opmeten

Om te zorgen dat je inbouw vaatwasser past, is het belangrijk om de maten van je nis goed op te meten. Wanneer je kiest voor een volledig geïntegreerd of half geïntegreerd model, heb je ook het juiste formaat frontpaneel nodig. Lees hierover meer in onderstaand artikel.

Meet de plint en bepaal het deursysteem

vaatwasser met plint

Meet als laatste de plint onder jouw keuken. De maat hiervan bepaalt namelijk wel deursysteem jij nodig hebt. Wanneer de plint lager is dan een 9 centimeter, dan past zowel een sleepdeur- als een deur-op-deursysteem. Is de plint 9 centimeter of hoger, dan heb je een sleepdeursysteem nodig.

Oeps, toch geen inbouw vaatwasser nodig?

Vrijstaande vaatwasser

Heb je in jouw keuken geen plek voor het inbouwen van een vaatwasser? Ga dan voor een vrijstaande vaatwasser. Je plaatst deze los en zet die daarom waar je maar wilt. Handig wanneer je keuken al af is en er geen plaats is voor een inbouw model. Bij een vrijstaande vaatwasser hoef je geen rekening te houden met de nismaten in je keuken. Plaats je de vaatwasser naast het aanrecht dan is het wel handig om na te meten of je hier plek voor hebt.

Rowan
Artikel van:
Rowan Vaatwasser specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.