Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Jorn

Specialisten review van de Philips The One (2021)

The One is al jarenlang de tv van Philips die het meeste biedt voor een relatief lage prijs. Ook dit jaar brengt Philips een nieuwe versie uit, die dankzij het 10 bit scherm kleurrijke, realistische beelden toont. Het Android smart platform geeft je snelle toegang tot streaming apps en online content. In deze review test ik deze tv en licht ik de belangrijkste eigenschappen uit.

Philips The One (58PUS8506) - Ambilight (2021)

4K (UHD) | Smart tv: Android | 50 Hertz
749,-
niet meer leverbaar
  • Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.
  • Het Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
  • Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld voor een ontspannen kijkervaring.
  • De tv heeft geen subwoofer, waardoor het geluid niet krachtig en vol klinkt.

Eerste indruk van de Philips The One

Eerste indruk van de Philips The One

Voor deze review test ik de 58 inch versie van de Philips The One. De brede voet bestaat uit 2 delen. Deze schroef ik eenvoudig aan elkaar en vervolgens bevestig ik de voet aan de onderkant van de tv. Wanneer ik de tv op het meubel zet, merk ik dat het scherm stevig staat. De installatie van de tv gaat snel en ik start gemakkelijk Netflix op met de snelknop op de afstandsbediening. Ik test de televisie met een natuurdocumentaire met Dolby Vision op Netflix.

Vrij hoge helderheid en realistische kleuren

Helderheid en kleuren van de Philips The One

Ik merk meteen dat de helderheid erg hoog is. Hierdoor zie ik weinig reflecties in het scherm en komen felle kleuren heel duidelijk in beeld. Zelfs wanneer ik de beeldmodus 'Films' aanzet, blijft de helderheid verrassend hoog. Zeker als ik Dolby Vision beelden bekijk, zie ik veel kleurdetails en een heldere kleurweergave. Een felgekleurde vis komt scherp en duidelijk in beeld, terwijl het koraal op de achtergrond er ook gedetailleerd en realistisch uitziet.

Prima zwartwaarden en goede dimming

Zwartwaarden en contrast van de Philips The One

De Philips The One heeft back lit local dimming. Dit betekent dat er verschillende zones van de achtergrondverlichting individueel dimmen en oplichten. Hoewel dit niet zoveel zones zijn als bij een full array of mini-led televisie, vind ik dat de dimming van de Philips The One goed werkt. Ik zie weinig gloed om heldere objecten tegen een donkere achtergrond en het contrast is sterk. Zo zie ik in de natuurdocumentaire een fel gekleurde vis scherp afsteken tegen de zwarte achtergrond.

Standaard kijkhoek

Kijkhoek van de Philips The One

Het scherm van The One is een VA scherm. Dit is het meest voorkomende televisiescherm. Hoewel deze schermen goed presteren met contrast en kleurweergave, is de kijkhoek meestal beperkt. Ook deze The One heeft een standaard kijkhoek. Als ik aan de zijkant van de tv zit, merk ik dat de kleuren wat doffer worden en het contrast wat minder sterk wordt. Wanneer je gewoon voor de tv op de bank zit, merk je hier gelukkig nauwelijks iets van.

Simpel, handig ontwerp

Draaibare voet van de Philips The One

Het ontwerp van de nieuwe The One ziet er ongeveer hetzelfde uit als dat van de vorige versies. Een groot voordeel van dit ontwerp is de draaibare voet. Hiermee draai je gemakkelijk het scherm naar je kijkpositie. Wanneer ik het scherm draai, merk ik dat dit niet te veel kracht kost. De 70 inch en 75 inch versies van The One hebben geen draaibare voet, maar 2 kleine voetjes. De rand om het scherm heeft een matgrijze kleur en de kunststof achterkant van het scherm is zwart.

Ambilight reageert snel

Ambilight van de Philips The One

De Philips The One heeft aan de zij- en bovenkanten van het scherm Ambilight. Deze techniek schijnt licht op de muur achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit is rustig voor je ogen en maakt je kijkervaring nog sfeervoller. Ik vind dat de Ambilight af en toe afleidend is, zeker tijdens donkere scènes in een film. De lichten geven dan een lichte grijze kleur, terwijl ik vooral zwart op het beeld zie. Bij kleurrijkere video's, geeft het een erg mooi effect en kleurt het soepel mee met het beeld.

Hdmi 2.1 aansluitingen voor gamers

Aansluitingen van de Philips The One

De vrij lage input lag van 20 milliseconden van The One is een voordeel voor gamers, maar de hdmi 2.1 poorten maken je game ervaring compleet. Dat betekent dat je nieuwere technieken als Variable Refresh Rate gebruikt, waarbij de framerate van je televisie gelijkloopt met die van je spelcomputer. Je ontvangt daarnaast 4K beelden met een verversingssnelheid van 100 hertz, zodat je games er haarscherp en vloeiend uitzien.

Standaard geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit van de Philips The One

Het geluid van de Philips The One komt uit 2 speakers met een totaal vermogen van 20 watt. Deze speakers geven prima geluid wanneer ik normaal tv kijk, bijvoorbeeld het journaal. De stem van de nieuwslezer klinkt helder en duidelijk. Wanneer ik een film of serie kijk of muziek luister, merk ik dat het geluid wat kracht mist. Omdat de tv geen subwoofer heeft, hoor ik nauwelijks lage tonen. Daarom raad ik zeker het gebruik van een losse soundbar aan.

Vrij luxe en prettige afstandsbediening

Afstandsbediening van de Philips The One

De afstandsbediening van The One ziet er op het eerste gezicht luxe uit. Hoewel dit mooie uiterlijk vooral uit kunststof bestaat, voelt de afstandsbediening ook niet goedkoop aan. Wanneer ik de knoppen indruk, geven ze een fijne klik. Aan de bovenkant van de afstandsbediening zitten snelknoppen voor Netflix, Amazon Prime Video en Rakuten TV. Zo start je deze apps razendsnel op en stream je in een handomdraai je favoriete serie.

Overzichtelijk smart platform

Android smart platform van de Philips The One

Het Android smart platform biedt een overzichtelijk menu van streaming apps. Op de bovenste rij zie ik alle geïnstalleerde apps, daaronder aanbevolen films en series. Ik vind dat het beeldvullende menu er overzichtelijk uitziet. Het menu reageert snel, waardoor ik er vloeiend doorheen scrol. Ook heeft Android een groot aanbod aan apps, waarvan de bekendste al geïnstalleerd zijn. Zo zie ik meteen Netflix, Amazon Prime Video en YouTube op het beginscherm.

Conclusie

4K (UHD) | Smart tv: Android | 50 Hertz
749,-
niet meer leverbaar

De Philips The One is een betaalbare, maar veelzijdige tv die vooral qua beeldkwaliteit uitblinkt. Ik vind dat het scherm erg helder is en een goed contrast geeft. Zo kijk je ook HDR content met realistische kleuren. Een minpunt is dat de tv een matige geluidskwaliteit heeft. Toch is hij erg geschikt voor normaal gebruik dankzij de goede beeldkwaliteit, het snelle smart platform en Ambilight.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.