Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Frank

Specialisten review van de Philips OLED807 (2022)

De Philips OLED807 - Ambilight (2022) is een topklasse OLED tv van Philips uit 2022. Deze tv beschikt over een OLED scherm met een krachtig contrast, een hoge beeldverversing en 4-zijdig Ambilight. Voor deze specialisten review test ik alle eigenschappen van de tv en vertel ik je over mijn bevindingen.

Philips 55OLED807 - Ambilight (2022)

4K (UHD) | Smart tv: Android | 100 hz
1.349,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij het OLED scherm geniet je van natuurgetrouwe kleuren en écht diep zwart.

  • De P5 Gen5 beeldprocessor en 100 hertz beeldverversing zorgen voor vloeiende beelden.

  • Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld voor een sfeervolle kijkervaring.

  • De televisie beschikt niet over AirPlay, waarmee je content vanaf je mobiele apparaat naar de tv streamt.

Eerste indruk van de Philips OLED807

eerste indruk

Ik bekijk de Philips OLED807 voor het eerst en de moderne, uitstekende voet valt mij meteen op. De strak ontworpen, lange voet past goed in een modern interieur. De rand om het scherm heen is erg dun, waardoor het lijkt alsof ik naar alleen beeld kijk. De televisie wordt geleverd met een grijze afstandsbediening.

Natuurgetrouwe kleuren

natuurgetrouwe kleuren

De sprekende kleuren vallen mij meteen op tijdens het kijken van een natuurdocumentaire. Het groene gras is echt heel groen, net als het felblauwe water. Door het 10 bit kleurenpaneel en de HDR ondersteuning lijken de beelden levensecht. Zo herken ik verschillende tinten groen in het grasveld en onderscheid ik ook verschillende details in de uitgestrekte wolkenvelden.

Een krachtig contrast

krachtig contrast

OLED televisies tonen een sterk contrast. Dit valt meteen op tijdens het bekijken van beelden van het heelal. De kleurrijke aarde steekt fel af tegen het pikzwarte heelal. Het OLED scherm beschikt over individueel oplichtende of dimmende pixels. Hierdoor kunnen pixels zichzelf uitschakelen, waardoor het donkere heelal ook écht donker is. In combinatie met de natuurgetrouwe en felle kleuren van de tv, levert dit een sterk contrast op.

Uitstekende kijkhoek

OLED televisies hebben bijna altijd een goede kijkhoek, en zo ook de Philips OLED807. Als ik het beeld bekijk vanuit een schuine kijkhoek, blijft het beeld goed zichtbaar. Vanuit deze hoek vallen mij wel de reflecties van de lichtinval op. Ik adviseer dat je de tv neerzet op een plek zonder lichtinval zodat je vervelende reflecties voorkomt.

4-zijdig Ambilight

De Philips tv heeft 4-zijdig Ambilight aan de achterkant van de tv. Deze lichtjes aan alle kanten van de tv kleuren mee met de kleuren die je op het beeld ziet. Zo kleurt de wand achter de tv mee met de blauwe beelden van de zee. Deze techniek werkt niet alleen sfeerverhogend, maar maakt de kijkervaring ook meeslepender. Ook bieden de lichten van Ambilight meer rust voor je ogen wanneer je in het donker tv kijkt.

Goed geluid

geluid

De Philips OLED807 heeft een prima geluidssysteem. De tv heeft 2 speakers en een ingebouwde subwoofer. Hierdoor geniet je tijdens het kijken van films, series en concerten ook van de lage bastonen. Zo komt de basgitaar tijdens een concert beter over dan zonder subwoofer. Ook ondersteunt deze tv de Dolby Atmos techniek. Deze techniek weerkaatst het geluid via het plafond naar jouw kijkpositie. Hierdoor hoor je een vliegtuig dat overvliegt op beeld ook letterlijk boven je vliegen. Voor een écht meeslepende luisterervaring, koop je een externe soundbar met subwoofer.

Toegankelijk smart menu

smart menu

Het smart menu van de Philips OLED807 is erg overzichtelijk door het schermvullende ontwerp. Alle apps die ik graag gebruik, worden bovenaan getoond. Voorgestelde films of series uit apps als Netflix staan op mijn hoofdscherm, waardoor ik makkelijk door mijn favoriete content navigeer.

Een volle afstandsbediening

afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening van Philips is van goede kwaliteit. De afstandsbediening ligt fijn in de hand en voelt erg stevig. Persoonlijk vind ik de afstandsbediening erg druk ogen. De knopjes zitten erg dicht op elkaar, waardoor je makkelijk op de verkeerde knop drukt. Wel vind ik het erg fijn dat er knoppen voor Netflix en Amazon Prime op de afstandsbediening zitten. Hierdoor navigeer je snel naar content binnen deze apps.

Conlusie

4K (UHD) | Smart tv: Android | 100 hz
1.349,-
niet meer leverbaar

De Philips OLED807 - Ambilight (2022) is een complete OLED televisie. Het OLED scherm levert een krachtig contrast op met diepe zwartwaarden. Door het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning toont de tv beelden met veel details en natuurgetrouwe kleuren. De kijkervaring wordt nog meeslepender door het 4-zijdig Ambilight. Hoewel de ingebouwde subwoofer een overtuigende geluidservaring geeft, raad ik voor een écht meeslepend geluid een losse soundbar en/of subwoofer aan

Frank
Artikel van:
Frank Televisie specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.