Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Uhro

Specialisten Review van de FRITZ!Box 7590

De Fritz!Box 7590 is het topmodel van de AVM Fritz-routers. Fabrikant AVM belooft met deze router allereerst een supersnelle wifi verbinding. Daarnaast heeft de router mesh aan boord, waarmee je draadloos internet in het hele huis. Zoals alle varianten van de Fritz!Box heeft de 7590 ook veel extra opties. In deze review test ik de mogelijkheden van de Fritz!Box uitgebreid.

In het kort

Wifi 6 modem router | 1200 + 2400 Mbps | DSL modem, VPN server
247,-
niet meer leverbaar
  • Bij de meeste providers sluit je deze router direct aan op je internetverbinding, je hebt geen modem meer nodig.
  • De ingebouwde wifi werkt standaard op 1733 Mbps, dat is sneller dan bij vergelijkbare routers.
  • Dankzij de ingebouwde telefooncentrale sluit je meerdere toestellen draadloos en bedraad aan.
  • Heb je kabelinternet van bijvoorbeeld Ziggo of Telenet? Dan heb je nog altijd de modem van je provider nodig.

Eerste indruk van de FRITZ!Box 7590

Eerste indruk van de Fritz!Box 7590

De FRITZ!Box 7590 is verpakt in een blauwe doos. Op de voorkant prijkt een duidelijke afbeelding van de router. Eenmaal uitgepakt blijkt dat deze FRITZ!Box op zijn voorgangers lijkt. De bekende crèmewitte kleur met rode accenten is ook op dit model van de FRITZ!Box aanwezig. Wat me direct opvalt: je zet deze router op verschillende manieren neer, zowel horizontaal als verticaal. Handig, als je niet zoveel ruimte hebt in je meterkast. Naast de router vind ik ook een heleboel kabels in de doos. Alles zit erbij.

Installatie via de wizard

Installatie FRITZ!Box 7590

Ik heb alle kabels aangesloten om de router te installeren. Bij FRITZ!Box gaat dit niet via een app, maar via de webbrowser. Dit wijst zichzelf: ik selecteer mijn provider KPN Glasvezel. Sinds kort ondersteunt de Fritz!Box deze namelijk volledig. De rest van de wizard is voor iedereen te begrijpen. Alleen voor het instellen van de telefoonverbinding moet ik gegevens opvragen bij KPN. Binnen 5 minuten heb ik de FRITZ!Box geïnstalleerd. De internetverbinding werkt zonder problemen en ik kan ook tv kijken en bellen.

Snelle draadloze verbinding

Snelle draadloze verbinding

Het verbaast me hoe snel de wifi verbinding van de FRITZ!Box 7590 is. Met een maximale snelheid van 1733 Mbps op de 5GHz band is deze 2 keer zo hoog als gemiddeld. Op dezelfde verdieping als de router haal ik deze snelheid ook op mijn laptop. Dat betekent dat ik bestanden binnenshuis snel verstuur. Ook de maximale snelheid van mijn internetverbinding haal ik hiermee eenvoudig. Bij de router van mijn provider is dit nog wel eens een probleem. Voor mij is deze FRITZ!Box dus een duidelijke verbetering.

Wifi uitbreiden met mesh

Wifi uitbreiden met mesh

De FRITZ!Box is een router met slechts 1 station. Daardoor is de wifi bij mij beperkt tot de begane grond. Hoewel ik op de eerste verdieping nog ontvangst heb, kan ik niet echt online. Gelukkig breid ik de wifi ontvangst van de FRITZ!Box eenvoudig uit met een wifi repeater van FRITZ. Hierdoor ga ik boven ook online, op hetzelfde netwerk. De repeater en FRITZ!Box communiceren met elkaar. Zo ga ik niet offline als ik door het huis loop. Wel is de snelheid iets lager.

Ingebouwde telefooncentrale

Ingebouwde telefooncentrale

Er is een digitale telefooncentrale ingebouwd in de FRITZ!Box 7590. Hierdoor sluit ik er eenvoudig mijn DECT-telefoons op aan, zonder dat ik een basisstation nodig heb. Het koppelen doe ik via de website van de router en dit gaat vlotter dan ik had verwacht. Ik gebruik zelfs telefoons van meerdere merken door elkaar. Ik heb maar 1 telefoonnummer, maar als je meer nummers hebt kies je ook welke telefoon overgaat per nummer. Overigens sluit je toestellen ook bedraad aan op de router.

Geavanceerde opties

Geavanceerde opties

De router heeft ontzettend veel geavanceerde opties. Ik probeerde onder andere de VPN-server uit. Hierdoor kan ik vanaf mijn vakantieadres toch thuis inloggen. De FRITZ!Box kan tegelijkertijd ook dienst doen als netwerkschijf. Je plugt daarvoor een usb stick of externe schijf in. Zo sla ik vakantiefoto's direct thuis op vanaf mijn vakantieadres. Wel zo veilig.

Conclusie

Simultaneous dual-band router | 800 + 1733 Mbps | DSL modem, VPN server
228,-
niet meer leverbaar

De FRITZ!Box 7590 is een zeer geavanceerde router. Hij is daardoor geschikt voor mensen die het maximale uit hun internetverbinding willen halen. De razendsnelle wifi en de geavanceerde opties zorgen daarvoor. Toch hoef je niet veel netwerkkennis te hebben om de router te installeren. Met behulp van de wizard duurde dit bij mij slechts enkele minuten. Ik ben blij dat ik de router verder uit kan breiden met extra stations. Daardoor kan ik ook boven snel draadloos online.

Uhro
Artikel van:
Uhro Router specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.