Specialisten review van de Logitech G935
Plus- en minpunten
- Zeer comfortabel door grote leren oorschelpen.
- DTS Headphone X 2.0 klinkt top tijdens het gamen.
- Macroknoppen en verlichting volledig aanpasbaar via de bijbehorende software.
- De G935 is een relatief grote headset.
- DTS Headphone X 2.0 werkt alleen op de pc.
Eerste indruk
Het eerste wat opvalt zodra ik de headset uitpakte, is het gebruikte materiaal. De oorschelpen en het hoofdkussen van de G933 waren namelijk van een synthetisch materiaal. Dat materiaal is nu vervangen voor luxe leer. En dat pakt goed uit. Niet alleen ziet de headset er daardoor mooi uit, hij zit ook beter. Nadat de G935 een hele dag op mijn hoofd zit voelde hij nog steeds comfortabel. En dat mag je wel verwachten van een headset als deze.
Oude vertrouwde snufjes
Op de G933 zaten een volumeknop, 3 macrotoetsen en een dempknop voor de microfoon. Deze zitten nog steeds op de linker oorschelp en dat voelt als thuiskomen. Met een enkele druk op een macrotoets start ik Apex Legends op en zet ik de microfoon aan. Geen toetsenbord wat daaraan te pas komt: superhandig. Het scrollwiel is net als bij de G933 wat lomp qua formaat, maar hij werkt naar behoren. Hij scrolt niet te zwaar of licht, maar precies goed.
Hoe klinkt DTS Headphone X 2.0?
Logitech belooft met DTS Headphone X 2.0, het nieuwste snufje, beter geluid dan 7.1 surround sound. Hoe dat in de praktijk klinkt zeg je? Nou, een beetje zoals elke headset met 7.1 surround sound. Zeker beter dan stereo, maar het verschil tussen 7.1 en Headphone X 2.0 vind ik niet echt hoorbaar. De geluidskwaliteit is zeer goed, maar de toegevoegde waarde op 7.1 is minimaal. Op papier dus toffer dan in de praktijk.
Je eigen smaakje
Net als bij de G933 is de G935 aan te passen naar wens. Of ik nou knalroze verlichting wil of juist gifgroen: het is allemaal in te stellen. Via de Logitech G HUB software kies je welk kleurtje jij het vetst vindt. En die macrotoetsen op de linker oorschelp? Die stel je hier ook in. Ook heb je de mogelijkheid verschillende audio voorkeuren in te stellen voor specifieke games als je dat wil. Erg handig vind ik.
Ben ik te verstaan?
De microfoon zit eveneens op de oude vertrouwde plaats. Vrijwel onzichtbaar aan de linkerkant, maar heel makkelijk in- en uitklapbaar. Bovendien dempt de microfoon net als voorheen automatisch wanneer ik de microfoon naar boven duw. Maar hoe klink ik door de microfoon? In-game ben ik goed te verstaan volgens mijn team tijdens een potje Apex Legends. Zelfs als de kogels om onze oren vliegen. Net als de G933 gooit de G935 dus ook op dit vlak hoge ogen.
Andere platformen
Je haalt het meeste uit deze headset als je hem gebruikt samen met de Logitech G HUB. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij onbruikbaar is op je consoles. Of je nu een Xbox One, PS4 of Switch hebt: de G935 werkt op alle apparaten. Wel is het zo dat je, net als bij de G933, geen surround sound hebt op de consoles. Jammer, maar dat geldt wel voor meer headsets. Het is de G935 vergeven wat mij betreft.
Conclusie
Hoewel de G935 in grote lijnen als 2 druppels water op de G933 lijkt, wint de G935 wat mij betreft. De headset is comfortabeler dan zijn voorganger en het geluid is iets beter. Alle andere eigenschappen die de G933 ook tof maakte, evenaart of overtreft de G935. Het is een heerlijke en comfortabele headset voor urenlange, draadloze gamesessies achter je pc of console. Alleen op je console helaas geen surround sound, dat dan weer niet.