Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Evany

Specialisten review Apple iPad Pro (2021)

Apple kondigde op 21 april 2021 de opvolger van Apple iPad Pro (2020) aan. De belangrijkste veranderingen zijn de nieuwe krachtige M1 chip, een Liquid Retina XDR scherm in de 12,9 inch versie, ondersteuning voor 5G en een Thunderbolt usb C aansluiting. In dit artikel vertellen we je alles over het design, het gebruik en welke accessoires erbij passen.

Eerste indruk van Apple iPad Pro (2021)

Apple iPad Pro (2021) inhoud doos

Het design van iPad Pro (2021) is hetzelfde als van zijn voorganger, iPad Pro (2020). Voor deze review test ik de 12,9 inch versie, en die maakt indruk. Het scherm is groot, daardoor heb ik 2 handen nodig om het apparaat vast te houden. Dankzij de matte afwerking van de achterkant en zijkanten houd ik iPad Pro 2021 stevig vast en glijdt hij niet uit mijn handen. Ondanks het formaat is de tablet niet zwaar. In de verpakking vind ik een 20W usb C oplader, een usb C kabel van 1 meter en wat boekjes.

Geschikt voor de zwaarste taken dankzij de M1 chip

Foto bewerken iPad Pro (2021)

Met de Apple M1 chip aan boord openen alle soorten apps razendsnel. Binnen een oogwenk staan zowel zware creatieve apps van Adobe als Safari op het scherm. Multitasken met iPad Pro (2021) gaat zonder problemen. Met 16 GB aan werkgeheugen schakelt de tablet vloeiend van de ene naar de andere app. Een ander voordeel van het grote werkgeheugen is dat apps die langer openstaan niet volledig herladen. Zo hoef ik niet te wachten als ik verder wil werken in een app die al wat langer openstaat.

Helder en scherp 12,9" Liquid Retina XDR scherm

Film kijken Apple iPad Pro (2021)

Het grote 12,9 inch Liquid Retina XDR is fijn om naar te kijken. De kleuren spatten van het scherm als ik via Netflix films en series bekijk in Dolby Vision of HDR 10. Omdat alles zo scherp is, is het contrast hoog. Zelfs de kleinste details springen daardoor in het oog. Dankzij de mini led technologie schakelt de tablet verschillende leds uit als dat moet. Daardoor is zwart ook echt zwart. Deze technologie is niet in het scherm van de 11 inch versie van iPad Pro (2021) verwerkt.

Snelle overdracht van data dankzij Thunderbolt

Thunderbolt usb c dock iPad Pro (2021)

De usb C aansluiting ondersteunt Thunderbolt 3 en usb 4.0. Randapparatuur werkt daardoor nog sneller. Zo importeer en exporteer je razendsnel bestanden van en naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. Daarnaast sluit je nu ook een 4K scherm aan. Ik hoopte dat ik extra schermruimte kreeg als ik een externe monitor aansloot. Helaas zie ik exact hetzelfde beeld van iPad Pro (2021) op het externe scherm, alleen dan groter.

True Depth selfiecamera met 'Midden'

Midden Center Stage Facetime iPad Pro (2021)

Het camera eiland op de achterkant is niet veranderd vergeleken met iPad Pro (2020). Daar vind ik een standaardlens, groothoeklens en de LiDAR scanner. Met de camera maak ik prima foto's. Het is jammer dat ik geen portretfoto's maak met een scherpte-diepte effect, hoewel de tablet een dubbele lens heeft. De grootste verandering zit in de True Depth selfiecamera. Tijdens het videobellen merk ik dat de camera mij de hele tijd in het midden houdt, ook al beweeg ik. Apple noemt deze functie 'Midden'.

Magic Keyboard en Apple Pencil

iPad Pro (2021) Magic Keyboard Apple Pencil

Magic Keyboard is een fijne aanvulling op iPad Pro (2021). Het toetsenbord en trackpad werken net zoals ik van mijn MacBook gewend ben. Een groot voordeel is dat Magic Keyboard meteen werkt zodra ik hem aansluit op de smart connector. Daarnaast beschermt Magic Keyboard de achterkant en het scherm als ik de hoes dichtklap. Met Apple Pencil maak ik schetsen en tekeningen in bijvoorbeeld Adobe Fresco. De stylus is aanraakgevoelig. Zo schakel ik van mijn potlood naar het gummetje door 2 keer op Apple Pencil 2 te tikken.

Conclusie

2 TB opslagcapaciteit | 11 inch Liquid Retina scherm | iPadOS
2.109,-
niet meer leverbaar

Apple iPad Pro (2021) is er voor de zware gebruiker die alles uit iPad wilt halen. De tablet heeft met de M1 chip veel kracht in huis waarmee je vlot foto's en video's bewerkt. Het grote 12,9 inch scherm is handig bij multitasking. Zo zet je gemakkelijk 2 apps naast elkaar open. Wil je iPad Pro (2021) als vervanger voor je laptop? Dan raad ik Magic Keyboard aan. Voor creatievelingen is Apple Pencil 2 een goede aanvulling.

Evany
Artikel van:
Evany Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.