Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home

The website is in Dutch. Would you rather see it in English?

Translate
Geschreven door Megan

Specialisten review Apple iPad (2021)

Apple iPad (2021) is alweer de 9e generatie in de lijn van deze populaire tablet. iPad houdt zijn vertrouwde design, maar mede door de snellere processor heeft dit nieuwe model mooie verbeteringen. Ik test hem uit en in dit artikel lees je wat ik ervan vind.

Apple iPad (2021)

256 GB opslagcapaciteit | 10.2 inch Retina scherm | iPadOS
579,-
niet meer leverbaar
  • Het 10.2 inch Retina scherm geeft beelden scherper weer dankzij de True Tone schermtechnologie.
  • Dankzij de krachtige A13 chip navigeer je nog sneller door apps dan je gewend bent.
  • Breid Apple iPad uit met Apple Pencil (1e generatie) en teken, markeer en noteer er vrolijk op los.
  • De opslagcapaciteit is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.
  • Dit model biedt geen ondersteuning voor mobiel internet via 4G, zoals Apple iPad (2021) Wifi + 4G.

Eerste indruk van Apple iPad (2021)

Wanneer ik Apple iPad (2021) uit de doos haal, vallen mij helaas geen veranderingen op. Het uiterlijk is identiek aan zijn voorgangers uit 2019 en 2020, met de vertrouwde homeknop, brede schermranden, volumeknoppen en vergrendelknop. In de doos vind ik verder een usb C naar Lightning kabel en een 20W oplader. iPad is verkrijgbaar in 2 kleuren, Space Gray en Zilver.

Razendsnel multitasken door de A13 processor

Een van de belangrijkste veranderingen is dat iPad (2021) beschikt over de snellere A13 processor. Ik merk dit verschil wanneer ik de tablet gebruik. Zo openen apps erg snel en duurt het laden niet lang. Ook wissel ik razendsnel tussen verschillende apps. Dit is erg handig als je meerdere apps tegelijk gebruikt.

FaceTimen op hoge kwaliteit

Apple iPad (2021) heeft een 12 megapixel selfiecamera, met ultragroothoeklens. Dit is een duidelijke verbetering vergeleken met iPad (2020), die een 1,2 megapixel camera heeft. Ik merk dat wanneer ik videogesprekken voer. De kwaliteit is goed en zelfs met weinig omgevingslicht zijn kleuren nog steeds helder. Ook de zogenaamde Center Stage cameratechnologie is een mooie nieuwe functie. Tijdens FaceTime houdt de camera altijd de focus op jou, door automatisch het videokader te verplaatsen.

Heldere kleuren op het 10,9 inch scherm

Het 10,9 inch Retina scherm gebruikt de True Tone technologie. De helderheid van het scherm past zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Hierdoor ervaar ik een heldere kleurweergave. Het schermformaat is groot genoeg. Ik kijk dan ook fijn naar series en films. Ook gebruik ik zonder problemen 2 apps tegelijk op het scherm met Split Screen.

Meer mogelijkheden door accessoires

iPad (2021) is nog steeds compatibel met Apple Pencil 1 en Smart Keyboard. Hierdoor gebruik je de tablet zonder problemen voor werk of studie. Met Pencil 1 maak ik bijvoorbeeld snelle notities in documenten. Smart Keyboard sluit ik eenvoudig aan door de Smart Connector. Ik tik vervolgens lange verslagen en mails op het fysieke toetsenbord.

Conclusie

256 GB opslagcapaciteit | 10.2 inch Retina scherm | iPadOS
579,-
niet meer leverbaar

Apple iPad (2021) is een fijne basis tablet en geschikt voor veel verschillende gebruikers. Ik vind het jammer dat het ontwerp niet is veranderd, maar de krachtige A13 processor maakt een hoop goed. Door het toevoegen van accessoires, gebruik je iPad (2021) voor studie of werk. Je voert videogesprekken op hoge kwaliteit door de verbeterde camera en Center Stage cameratechnologie.

Megan
Artikel van:
Megan iPad specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.