Hoe krijg je kolen het snelst heet?
1. Gebruik een houtskoolstarter
Het antwoord op de vraag hoe je je kolen het snelst heet krijgt is heel simpel. Namelijk door een brikettenstarter te gebruiken. Vul de starter met houtskool of briketten en binnen 30 minuten is je barbecue klaar voor gebruik.
2. Overweeg om houtskool te gebruiken
Houtskool bereikt sneller hoge temperaturen dan briketten. Overweeg dan ook om houtskool te gebruiken als brandstof voor het heel snel aansteken van je bbq. Het is wel zo dat houtskool ook sneller weer afkoelt dan briketten. Wil je liever wat langer doorgaan met grillen? Combineer houtskool dan met briketten. Zo heb je het beste van beide werelden. De houtskool zorgt ervoor dat de barbecue snel heet is en de briketten zorgen voor een meer langdurig karakter van je barbecue.
3. Heeft je barbecue met deksel ventilatiegaten?
Ik wil je barbecue niet de schuld geven, maar misschien doe ik het toch. Heeft je houtskool barbecue met deksel geen ventilatiegaten, dan worden de kolen minder snel heet. Hoe meer lucht er bij je brandende kolen of briketten komt, hoe sneller en hoger de temperatuur oploopt. Als je ventilatieroosters op je bbq hebt, zorg er dan altijd voor dat alle ventilatiegaten volledig openstaan tijdens het aansteken van je houtskool barbecue.
Conclusie
Je houtskool barbecue staat het snelst aan als je een brikettenstarter gebruikt. Wil je echt voor een snelle barbecuesessie gaan? Dan is houtskool dé brandstof om je barbecue het snelst heet te krijgen. Vervolgens is het een kwestie van de ventilatiegaten op je bbq helemaal openzetten en die kolen zijn niet meer te houden. Houd wel rekening met 30 minuten opwarmtijd. Dit is de kortste tijd om je houtskool barbecue op een veilige manier aan te steken.