Zo koppel je Philips Hue aan je smart home
Wat is een slim huis?
In een slim huis praten elektronische apparaten met elkaar. Verlichting, verwarming en andere apparaten bedien je met je smartphone en tablet. Stel bijvoorbeeld in dat wanneer jouw slimme alarmsysteem een inbraak opmerkt, alle lampen in het huis aan gaan. Zo staat de inbreker meteen in de schijnwerpers. Of stel in wanneer jij gewekt wordt door het opkomende licht van de Philips Hue smart lampen, of dat de lampen aangaan wanneer je bijna thuis bent. Een slim huis bouw je rondom een slimme assistent zoals Google Home of Apple Homekit.
Google Home
Google Home is een erg toegankelijke slimme assistent. Je installeert de app namelijk net zo makkelijk op een Android telefoon als op een iPhone. Door 'Hey Google' te zeggen luistert de slimme assistent naar je opdracht. Je maakt je huis extra slim door een Nest Hub in je ruimte te plaatsen. Deze slimme speaker luistert naar commando's, waardoor je niet afhankelijk van je telefoon bent.
Apple Homekit
Philips Hue lampen werken ook met Apple Homekit. Dit is een platform waar je verschillende slimme apparaten in huis met elkaar kunt laten "praten". Koppel je Philips Hue lampen met de Apple Homekit en je bedient alle lampen in huis gewoon met je stem. Je geeft namelijk via je via iPhone een opdracht aan Siri. Daarnaast maak je met Homekit ook andere scènes met andere apparaten. Maak bijvoorbeeld een scène waarmee je met één commando automatisch alle lampen en de verwarming inschakelt. Handig wanneer je thuiskomt van werk.
IFTTT
IFTTT staat voor If This Then That. Dit platform koppelt gebeurtenissen aan acties voor slimme apparaten in huis. IFTTT werkt naadloos samen met de Philips Hue lampen. Met IFTTT maak je "recepten" die je aan en uit kunt zetten. Je stelt bijvoorbeeld in dat wanneer het buiten begint te regenen (if this), het licht binnen blauw wordt (then that). Of dat wanneer de vaatwasser klaar is je lampen 2 keer knipperen. Met IFTT zijn de mogelijkheden eindeloos.