Hoe kies je de juiste screenprotector?
Screenprotector kiezen
Bij het kiezen van een screenprotector let je op het materiaal en eventuele extra functies die de screenprotector heeft. Vraag jezelf daarvoor het volgende af:
- Vind je privacy belangrijk?
- Gebruik je ook een hoesje?
- Wil je graag een schoon en hygiënisch scherm?
- Heb je soms hoofdpijn door te veel blauw licht?
Privacy glass: geen pottenkijkers
Met een screenprotector met privacy glass zorg je ervoor dat mensen niet kunnen meekijken op je smartphone. Dit speciale glas kleurt namelijk zwart als je er vanaf de zijkant tegenaan kijkt. Kijk je recht van voren op je scherm, dan zie je alles gewoon prima. Jij ziet bijvoorbeeld in de trein alles wat je doet, maar de mensen naast je niet. Handig voor als je persoonlijke gesprekken voert met je familie/partner of wanneer je vertrouwelijke informatie van je werk bekijkt.
Case friendly: voor gebruik met hoesje
Als je naast een screenprotector ook een hoesje gebruikt, dan is het verstandig om een case friendly screenprotector te kopen. Deze screenprotector loopt net niet helemaal door tot aan de rand van je scherm. Je voorkomt daardoor dat je hoesje de screenprotector van je scherm duwt. Vooral bij smartphones met gebogen schermranden komen hoesjes namelijk vaak boven de schermrand uit. Een case friendly screenprotector blijft ook dan goed plakken.
Antibacteriële laag: hygiënisch en helder
Omdat je je smartphone de hele dag door gebruikt, komen er allerlei bacteriën op je scherm. Een antibacteriële laag op je screenprotector doodt het grootste deel van die bacteriën. Zo voorkom je dat je smartphone een bron van ziektekiemen wordt. Meestal hebben deze screenprotectors ook een olieafstotend laagje dat ervoor zorgt dat je vingers geen blijvende afdrukken achterlaten. Daardoor ziet je smartphone er altijd schoon uit en hoef je niet steeds je vette vingerafdrukken weg te vegen.
Blauw licht filter: minder last van je ogen
Een screenprotector met blauw licht filter beschermt niet alleen je smartphone, maar ook je ogen. Alle smartphones stralen blauw licht uit. Dat type licht kan ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt of 's avonds niet in slaap komt. Een screenprotector met blauw licht filter laat dat licht niet door. Daardoor heb je minder kans op hoofdpijn en slaapproblemen, ook als je overdag veel op je smartphone kijkt. Smartphones hebben vaak zelf een functie waarmee je blauw licht uitzet, maar je scherm krijgt daardoor een gele tint. Met een screenprotector heb je daar geen last van.