Een blender, sapcentrifuge of een slowjuicer: welke kies je?
Vergelijking blender en sapcentrifuge en slowjuicer
Blender | Sapcentrifuge | Slowjuicer | |
---|---|---|---|
Hoofdfunctie | Pureren | Raspen | Persen |
Geschikt voor | Dikke sappen en sauzen | Heldere vruchtensappen | Fruit- en groentesappen met vezels |
Minder geschikt voor | Helder sap | Tarwes en bladgroenten | Grote stukken fruit en groenten |
Accessoires | Meerdere accessoires | Geen accessoires | Geen accessoires |
Sapmachines vergelijken
Blender: voor smooties
Een blender vul je met jouw favoriete ingrediënten. Je mixt deze ingrediënten tot een smoothie, sapje, cocktail of saus. In blenders met een hittebestendige kan maak je ook een warme soep. Er zijn veel verschillende soorten blenders. Zo zijn er blenders to go. Hier mix je jouw smoothie in en daarna neem je hem mee voor onderweg. Verder zijn er blenders met accessoires, zoals een citruspers opzetstuk of hakmolen.
Sapcentrifuge: voor helder sap
Een sapcentrifuge haalt het sap uit groenten en fruit door dit met een hoge snelheid fijn te raspen. Sapcentrifuges hebben een brede vulopening. Hierdoor heb je vooraf minder snijwerk. Een sapcentrifuge is de beste keuze wanneer je houdt van helder sap. Het vruchtvlees blijft achter in de zeef. Zo heb je een doorzichtige, dunne sap als resultaat. Je maakt geen sap van vochtarme ingrediënten, zoals noten of bladgroenten.
Slowjuicer: voor sap met vezels
Een slowjuicer perst het sap uit groenten en fruit door dit met een vijzel op lage snelheid te kneuzen. Hierdoor haal je bijna al het sap uit ingrediënten. Ook uit noten en bladgroenten. Je kiest voor een slowjuicer wanneer je van geconcentreerd sap met veel vezels houdt. Doordat groente en fruit langzaam wordt geperst, komen er meer vezels in je drankje terecht. De vulopening van een slowjuicer is wat kleiner. Je snijdt ingrediënten dus eerst in kleine stukken.
Conclusie
Een blender is er in veel verschillende varianten en je maakt er verschillende bereidingen mee. Zo maak je smoothies, cocktails en soepen in een blender. Kies voor een sapcentrifuge wanneer je heldere vruchtensappen met weinig vruchtvlees wilt. Houd je van geconcentreerde sappen met veel vezels? Dan ga je voor een slowjuicer.