Hoe pureer je met een foodprocessor?
Pureren met een foodprocessor
Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo lees je hoe je het best ingrediënten pureert met je foodprocessor.
-
Tip 1. Gebruik het hakmolen opzetstuk voor dips
-
Tip 2. Gebruik het blender opzetstuk voor sauzen en soep
Tip 1: gebruik voor dips het hakmolen opzetstuk
Dips zoals salsa en guacamole maak je bij voorkeur in de compacte mengkom van het hakmolen opzetstuk. Snijd de ingrediënten in grove stukken, stop ze in de mengkom en pulseer een aantal keer kort. Met de reguliere mengkom van de foodprocessor en het snijmes lukt het ook, al moet je het mengsel dan af en toe omscheppen om het goed te pureren. Bij de kleinere mengkom van het hakmolen opzetstuk is dit niet nodig.
Tip 2: gebruik voor sauzen en soep het blender opzetstuk
Met het blender opzetstuk pureer je ingrediënten tot bijvoorbeeld een saus of soep. Dit accessoire voor je foodprocessor is speciaal gemaakt voor het pureren en uitschenken van vloeistoffen. Wil je soep maken? Controleer dan goed of de kan van het blender opzetstuk hittebestendig is. Een blenderkan die niet hittebestendig is, barst bij te hoge temperaturen. Kook je ingrediënten eerst in een pannetje op het fornuis, schenk het geheel in de hittebestendige blenderkan en pureer op lage snelheid. Heeft het blender opzetstuk een vulopening in de deksel? Voeg dan tijdens het pureren nog wat room of kruiden toe.