Hoe schuim je melk op met een volautomatische koffiemachine?
Met een melkreservoir
Met een volautomatische espressomachine met melkreservoir zet je melkspecialiteiten met één druk op de knop. Je vult het reservoir met koude melk en klikt 'm op de machine. Vervolgens kies je jouw gewenste melkspecialiteit en de machine doet de rest van het werk. De melk gaat van het reservoir automatisch in jouw kopje koffie. Hou je melk over? Dan zet je het melkreservoir gewoon in de koelkast.
Met een melkslang
Bij een volautomatische espressomachine met melkslang hang je de melkslang in een pak melk of in een los melkreservoir. Je kiest daarna welke melkspecialiteit je wilt zetten en de machine gaat aan de slag. De opgeschuimde melk komt via de melkslang automatisch in jouw kopje koffie. Na gebruik zet je het melkpak gewoon weer in de koelkast en maak je de melkslang schoon.
Met een automatische stoompijp
Met een automatische stoompijp schuim je de melk op in je kopje. Je vult het kopje met de gewenste hoeveelheid melk en zet dit onder de stoompijp. Vervolgens druk je op de knop en schuimt de stoompijp de melk automatisch op in jouw kopje. Vergeet na gebruik de stoompijp niet schoon te maken.
Met een handmatige stoompijp
Met een handmatige stoompijp heb je veel invloed op de kwaliteit van het schuim. Je schuimt de melk namelijk zelf op in een melkkannetje. Dit is wat extra werk. Maar wanneer je het onder de knie hebt, krijg je wel het lekkerste schuim. Na het opschuimen giet je zelf de melk in jouw koffie kopje. Vergeet na het opschuimen de stoompijp niet schoon te maken.
Welke melk gebruik je?
Voor een cappuccino met zacht en romig melkschuim is de soort melk die je kiest belangrijk. Een cappuccino bestaat namelijk voor tweederde uit melk. Het opschuimen van melk gaat het beste met volle, houdbare melk. Zorg ervoor dat de melk gekoeld is voordat je het gaat opschuimen. Gebruik je liever plantaardige melk? Lees dan hier welke het beste is voor cappuccino.